اصول جستجو در گوگل ، نکاتی برای جستجوی بهتر در گوگل

همان طور که می دانید با گذشت زمان رفته رفته اینترنت وارد زندگی تک تک ما شده است و ما روزانه از آن برای انجام کار های خود استفاده می کنیم. یکی از کار های که در طول روز به مراتب آن را انجام می دهیم جستجو در گوگل است. ما حتی کوچک ترین سوالات خود را در گوگل جستجو می کنیم. در این مقاله درباره اصول جستجو در گوگل با شما صحبت می کنیم.
وقتی می خواهیم چیزی در گوگل جستجو کنیم هر آن چه که به ذهن ما می رسد در سرچ بار گوگل می نویسیم و گوگل نیز ما را دست خالی نمی گذارد و تا جایی که می تواند نتایجی مرتبط با جستجوی ما، در اختیارمان قرار می دهد. اما آیا می دانستید که مواری وجود دارد که جستجو در گوگل را برای ما راحت می کند و نتیجه ای که از گوگل دریافت می کنیم به مراتب بهتر از نتایج های قبلی است. ما در این مقاله می خواهیم مواردی را به شما بگوییم که شما خیلی راحت تر از قبل جستجو در گوگل را انجام دهید و نتایج بهتری از جستجو در گوگل کسب کنید. لطفاً ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.
مقاله راه های کسب درآمد با موبایل را مطالعه کنید.
اپراتور جستجو در گوگل چیست؟
درباره ی اصول جستجو در گوگل می توان به استفاده اصولی و درست از عملگر ها اشاره کرد. شرکت گوگل برای موتور جستجوی خود اپراتور های طراحی کرده است که به شما کمک می کند تا در کمترین زمان، بهترین نتیجه را از جستجو در گوگل دریافت کنید.
اپراتور های جستجو گوگل به عملگر ها و علائمی گفته می شود که شما می توانید با استفاده از آن ها نتایجی که از جستجو در گوگل به دست می آورید را Sort یا مرتب سازی کنید. استفاده از این عملگر ها از اصول جستجو در گوگل است.
عملگر ( “” )
شاید برای شما پیش آمده باشد که عبارتی را جستجو می کنید علاوه بر عبارتی که جستجو کرده اید نتایج وابسته به آن عبارت نیز برای شما در نتایج قابل مشاهده است. برای جلوگیری از این کار فقط لازم است عبارت خود را در دابل کوتیشن یا نقل و قول قرار دهید و بار دیگر جستجو کنید می بینید که این بار نتایج فقط درباره عبارت مورد نظر شما است و نتایج وابسته حذف شده است.
مثال عبارت ” ایفون x ” را جستجو می کنید.
عملگر ( – )
وقتی شما می خواهید عبارتی را جستجو کنید ولی می خواهید یک مورد یا چند مورد را از نتایج حذف کنید می توانید بعد عبارت عملگر منفی را قرار دهید و عبارتی که می خواهید حذف کنید را بعد از آن می نویسید.
مثال عبارت ایفون xs max -x را جستجو می کنید.
عملگر ( OR یا |)
شما وقتی می خواهید عبارت را جستجو کنید برایتان مهم نیست که کدام نتیجه را به شما نشان دهد ولی فقط می خواهید نتایج مرتبط با آن دو عبارت باشد. می توانید از این عمگر استفاده کنید. عبارت اول را وارد کنید و بعد بنویسید OR را با حروف بزرگ یا می توانید از عملگر | استفاده کنید و بعد از آن عبارت دوم را وارد کنید و بعد از آن سرچ کنید.
مثال عبارت فروشگاه اینترنتی دیجیکالا OR یا | بامیلو را جستجو می کنید.
عملگر ( * )
وقتی می خواهید چند عبارت به صورت همزمان جستجو کنید از این عملگر استفاده می کنید این عملگر به معنی و یا And است که عبارت ها را وارد می کنید دو یا چند عبارت و ما بین آن ها از * استفاده می کنید.
مثال عبارت Apple*SAMSUNG*LENOVO را جستجو کنید.
عملگر ( + )
وقتی عبارتی را جستجو می کنید و می خواهید چند مورد وابسته به عبارت را نیز به آن اضافه کنید از عملگر + استفاده می کنید. عبارت را وارد عملگر + را می گذارید بعد عبارت وابسته را می نویسید.
مثال عبارت بازاریابی ایمیلی + بازاریابی شبکه های اجتماعی را جستجو کنید.
(AROUND(X)) عملگر
شاید برای شما اتفاق افتاده باشد که از مقاله ای خوش تان آمده باشد ولی فراموش کرده اید که آن را بوک مارک کنید و تاریخچه جستجو خود را نیز پا کرده اید بعد از مدتی به آن مقاله نیاز دارید ولی قسمتی عنوان آن را به یاد دارید. بهترین کار برای پیدا کردن این مقاله استفاده از عملگر ((AROUND(X) یکی از راه ها است. شما کلماتی که از عنوان به یاد دارید را می نویسید بعد عملگر را وارد می کنید X تعداد کلمات حدودی است که وسط کلمات فراموش کرده اید و بعد از آن کلمه ای که باز به یاد دارید می نویسید.
مثال عبارت افزایش فالوور واقعی ((AROUND(4) اصولی را جستجو کنید.
( Site: ) عملگر
روزانه مقالات زیادی را می خوانیم. مقالات یک سری از وب سایت ها به علت انسجام متن و کیفیتی که دارد مورد توجه ما قرار می گیرد و بعد از مدتی وقتی می خواهیم موضوعی را جستجو کنیم اول می خواهیم ببینیم آن وب سایت مقاله ای درباره موضوع شما دارد یا خیر، عملگر :Site را می گذاریم بعد از آن دامنه وب سایت را وارد می کنیم مقالات ایندکس شده توسط آن وب سایت را به عنوان نتایج نشان می دهد و اگر بخواهید موضوعی را سفارشی جستجو کنیم بعد از انجام کار هایی که گفتیم موضوع را در نقل و قول بعد از دامنه وارد می کنیم و اگر مقاله ای با آن موضوع در سایت وجود داشته باشد به شما نمایش می دهد.
مثال عبارت Site:boomteach.com یا عبارت Site:boomteach.com “ روش های تبدیل مخاطب به مشتری ”
شما می توانید با این عملگر وب سایت ها با دامنه های خاص مثل .ir ، .com ، .org ، و … را مرتب سازی کنید و یا حتی با اضافه کردن کلمه کلیدی بعد دامنه داخل نقل و قول وب سایت هایی مرتبط با کلمه کلیدی و با دامنه .ir و غیره را جستجو کنید.
مثال عبارت Site:.ir و یا عبارت Site:.ir “آموزش آنلاین” را جست و جو کنید.
(Related:) عملگر
امکان دارد وقتی در حال جست و جو در دنیا مجازی هستید از وب سایت های خوش تان بیاید برای پیدا کرد سایت های مشابه آن می توانید از عملگر Related: را وارد بعد از آن دامنه وب سایت اول را وارد می کنید نتایجی که به شما نمایش می دهد وب سایت مشابه با وب سایت اول است.
برای مثال Related: Digikala.com را جستجو کنید.
عملگر ( :Define )
شما با این عملگر می توانید علاوه بر کلمه کلیدی که جستجو کرده اید کلماتی که مترادف و هم معنی کلمه کلیدی شما است را به صورت همزمان جستجو کنید. ابتدا عملگر را تایپ می کنید و بعد از آن کلمه کلیدی را جستجو می کنید تا محتوا هایی که مترادف با کلمه کلیدی شما است را در صفحه نمایش مشاهده کنید.
مثال Define:Digital Marketing را جستجو کنید.
( Info: ) عملگر
از این عملگر می توانید برای پیدا کردن اطلاعاتی درباره وب سایت ها پیدا کنید. ابتدا عملگر :Info را وارد می کنید و بعد از آن دامنه وب سایت را می نویسید و برای شما درباره آن وب سایت مطالبی را نمایش می دهد.
مثال عبارت Info:boomteach.com را جستجو کنید.
( Cache:) عملگر
شما می توانید با اضافه کردن عملگر :Cache و بعد از آن دامنه وب سایت آخرین نسخه کش شده آن وب سایت را با جستجو در گوگل مشاهده کنید.
مثال عبارت Cache:boomteach.com را جستجو کنید.
عملگر ( # )
شما می توانید با استفاده از این عملگر برچسب های مرتبط با با موضوعی که جستجو کرده اید را پیدا کنید ابتدا عملگر و بعد از کلمه کلیدی را وارد می کنید.
مثال عبارت #ارور_404 را جستجو کنید.
به یاد داشته باشد اگر انگلیسی جستجو می کنید کلمات را به هم بچسبانید و اگر فارسی سرچ می کنید بعد هر کلمه از خط فاصله یا آندرلاین استفاده کنید.
( Intitle: ، Allintitle: ) عملگر های
شما می توانید با استفاده از این عملگر جستجو کلمه کلیدی خود را در عنوان مطالب استفاده کنید و مطالبی کلمه کلیدی شما در عنوان آن وجود دارد برای شما قالب مشاهده باشد. ابتدا عملگر :Intitle وارد کنید و بعد از کلمه مورد نظر را وارد کنید.
مثال عبارت intitle: Samsung را جستجو کنید.
Allintitle: نیز همانند عبارت :intitle است اما این تفاوت که می توانید بعد از آن از چند کلمه استفاده کنید.
مثال عبارت Allintitle :Samsung S10 را جستجو کنید.
( Intext: ، Allintext: ) عملگر های
شما می توانید با این عملگر کلمه کلیدی را در متن محتوا جستجو کنید اول عملگر :Intext را وارد و کلمه کلیدی را بعد از آن وارد می کنید. محتوا هایی که در متن آن ها، کلمه کلیدی که وارد کردید وجود داشته باشد را به شما نمایش می دهد.
مثال Intext:Content را جستجو کنید.
عملگر Allintext: همانند عملگر :intext است با این تفاوت که می توانید چند کلمه را همزمان در اینترنت جستجو کنید.
مثال Allintext: Content Video Marketing را جستجو کنید.
( Inanchor: ، Allinanchor: ) عملگر های
در ادامه اصول جستجو در گوگل شما می توانید با عملگر بالا جستجو در گوگل خود را بر روی انکرتکست ها انجام دهید اول عملگر را وارد و بعد از آن کلمه کلیدی را وارد می کنیم.
مثال inanchor: phone را جستجو کنید
Allinanchor نیز همانند inanchor عمل می کند ولی به جای یک کلمه می توانیم از چند کلمه برای جستجو در انکرتکست ها استفاده کنید.
عملگر ( :Inurl: ، Allinurl )
شما با این عملگر می توانید مرتب سازی را بر روی url سایت ها یا آدرس آن ها انجام دهید ابتدا :inurl را وارد می کنید بعد از آن کلمه کلیدی را می نویسید.
مثال inurl: SEO
Allinurl: نیز همانند :inurl کار می کند و شما می توانید چند کلمه کلیدی برای آن بنویسید و جستجو در گوگل خود را آغاز کنید.
مثال allinurl: Magic SEO جستجو کنید.
از این عملگر استفاده های دیگری نیز می توان برای مرتب سازی انجام داد برای مثال می توان WWW را از حذف کرد از نتایج این جستجو در گوگل و یا فقط وب سایت های امن با پیشوند HTTPS نمایش دهد.
مثال عبارت Site:boomteach.com -inurl www و یا Site:boomteach.com +inurl https می توانید جستجو کنید.
عملگر ( :Filetype )
این عملگر به شما کمک می کند تا به راحتی به نوع فایلی که به دنبال آن می گردید، دست پیدا کنید. برای مثال به دنبال محتوایی با فرمت .Pdf هستید فقط کافیست در سرچ با گوگل عبارت filetype:.pdf Error 504 را وارد کنید و جستجو کنید همان طور که مشاهده می کنید در نتایج جستجو در گوگل مقالاتی با پسوند pdf برای شما قابل مشاهده است.
سخن پایانی
تمامی این اپراتور های جستجو در گوگل برای آسانی کار شما توسط گوگل برنامه نویسی شده است که رضایت کاربران خود با پاسخ گوی سریع و مرتب شده جلب کند. امیدواریم با خواندن این مقاله از امروز به بعد با روش های بهتری در گوگل به نتیجه برسید و با استفاده از اصول جستجو در گوگل این کار را انجام دهید. البته تعدادی دیگر از اپراتور های گوگل وجود دارد که در مقاله های بعدی به شما معرفی می کنیم.
مقاله آشنایی با الگوریتم های گوگل را نیز مطالعه کنید.
شاد و پیروز باشید.
دیدگاهتان را بنویسید