تحلیل رقبا در بازاریابی محتوایی و تکنیک های آن

همانطور که بارها و بارها در مقاله های مختلف خدمت تان عرض کردیم، تولید محتوا یکی از مهم ترین عواملی است که باعث رواج و توسعه کسب و کار اینترنتی شما می شود. پیشنهاد می کنیم برای درک بهتر این موضوع مقاله محتوا چیست؟ تولید محتوا و اهمیت آن در کسب و کار را حتما مطالعه فرمایید. سرعت توسعه و ترویج کسب و کارتان وقتی بیشتر می شود که تولید محتوای خود را بر اساس یک استرتژی محتوا انجام دهید. پیشنهاد می کنیم برای پی بردن به اهمیت استراتژی محتوا مقاله استراتژی محتوا چیست؟ مراحل تدوین استراتژی محتوا را مطالعه فرمایید. اگر بخواهیم مراحل تدوین استراتژی محتوا را مورد برسی قرار دهیم. درست در مرحله چهارم با موضوع تحلیل رقبا روبرو می شوید. اگر قصد رقابت با رقبا خود دارید، تحلیل رقبا در بازاریابی محتوایی یکی از مواردی است که باید به صورت دقیق انجام شود. با ما همراه باشید تا در ادامه این موضوع را برای شما باز کنیم.
چگونه رقبای خود را در بازاریابی محتوایی بیابیم
شاید در همین اول برای شما سوال پیش بیاید که چگونه می توانید رقبای خود را در بیابید. شما باید در گام اول کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کارتان را بیابید. پیشنهاد می کنیم مقاله شگفت انگیز کلمات کلیدی در بازاریابی محتوایی و نحوه پیدا کردن آن ها را مطالعه فرمایید. شما با یافتن کلمه کلیدی مرتبط با کسب و کارتان نیمی از راه تحلیل رقبا در بازاریابی محتوایی را پشت سر گذاشته اید. حال وقت آن است که با استفاده از کلمات کلیدی که به دست آوردید رقبای خود را بیابید. حال شما باید تمامی کلمات کلیدی که بدست آوردید را در موتور جستجو، جستجو کنید. بعد از جستجو، نام 10 سایت اولی که گوگل مرتبط با آن کلمه کلیدی به شما پیشنهاد می دهد را یاداشت کنید. بعد از آن که کلمات کلیدی به پایان رسید، لیستی که بدست آوردید را برسی کنید. نام هر کدام از وبسایت ها که بیشتر تکرار شده است، جز رقبای شما در آن کلمه کلیدی به حساب می آید. به همین راحتی شما لیستی از رقبای خود بدست آوردید.
تحلیل رقبا در بازاریابی محتوایی چیست؟
همانطور که می دانید برای اول شدن در هر کاری باید با رقبای زیادی رقابت کنید. ولی اگر بدون شناخت به رقابت بپردازید، درصد برد شما کم می شود. برای مثال یک تیم فوتبال را در نظر بگیرید که می خواهد با تیمی دیگر به رقابت بپردازد. در گام اول آنالیزُر تیم باید تمامی فعالیت های تیم مقابل را زیر نظر بگیرد تا گزارش کاملی برای مربی دست و پا کند. مربی بعد دیدن آن گزارش، تیم خود را برای بردن تیم مقابل آماده می کند. تحلیل رقبا در بازاریابی محتوایی همانند گزارش آنالیزُر است.
” به مجموعه پارامتر هایی که مورد برسی قرار می گیرد تا نقاط ضعف و قوت رقبای خود را به دست آورید را تحلیل رقبا در بازاریابی محتوایی می گویند.“
اهمیت تحلیل رقبا در بازاریابی محتوایی
از اهمیت های شناخت و تحلیل رقبا در بازاریابی محتوایی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- به شما کمک می کند تا نقاط ضعف و قوت رقبا خود را بشناسید.
- می توانید از نقاط ضعف رقبا استفاده کنید تا از آن ها سبقت بگیرید.
- می توانید نسبت به نقاط قوت و ضعف، کسب و کار خود را قوی کنید.
- می توانید از رقبا در موارد مثبت الگو برداری کنید.
- می توانید نقشه راه مناسبی داشته باشید و بدون آزمون و خطا کار خود را شروع کنید.
نحوه تحلیل رقبا در بازاریابی محتوایی
بعد از پیدا کردن رقبا طبق کلمات کلیدی باید یک لیست تهیه کنید و پارامتر هایی برای شناختن و برسی رقبا در آن قرار دهید. ما تعدادی از این پارامتر ها را برای شما جمع آوری کرده ایم و می خواهیم به اختصار برای تان توضیح دهیم. همچنین یک جدول تحلیل رقبا برای شما آماده کرده ایم که در پایان این بخش می توانید آن را دانلود کنید.
جدول شما باید شامل پارامتر های زیر باشد:
نام برند
در قسمت از جدول شما باید نام تمامی رقبای خود را وارد کنید. که متوجه باشید هر سطر متعلق به کدام یک از رقبای شما است.
دامنه یا آدرس وبسایت
در این بخش باید آدرس وبسایت رقیب های خود را وارد کنید. برای راحتی کار می توانید هر کدام از این دامنه ها را که وارد کردید به آدرس اصلی وبسایت لینک کنید تا با یک کلیک ساده به وبسایت مورد نظر مراجعه کنید.
نوع رقابت
در این پارامتر برای تحلیل رقبا در بازاریابی محتوایی، باید نوع رقابت آن ها با کسب و کارتان را مشخص کنید.
- درجه 1 متعلق به کسب و کار هایی است که به صورت مستقیم با ما رقابت می کنند.
- درجه 2 متعلق به کسب و کار هایی است که فعالیتی مشابه به کسب و کار ما دارند ولی با این تفاوت که با سطح قوی تر و یا ضغیف تر از ما فعالیت می کنند.
- درجه 3 متعلق به کسب و کارهایی است که با ما در یک حوزه فعالیت می کنند( اما در شاخه های متفاوت) ولی با ما رقابتی ندارند و ما می توانیم از آن ها کمک بگیریم.
آنالیز عملکرد ها
در قسمت از تحلیل رقبا در بازاریابی محتوایی باید عملکرد هایی مانند رتبه الکسا در ایران، رتبه الکسا در جهان، نرخ پرش یا Bonus Rate، میانگین زمان ماندن در وبسایت توسط کاربران یا Daily Time on Site و میانگین تعداد صفحات باز شده توسط هر یک کاربر یا Daily Pageviews Per Visitor را مورد برسی قرار دهید. برای بدست آوردن تمامی اطلاعات ذکر شده می توانید از وبسایت الکسا کمک بگیرید.
مهم ترین کلمات کلیدی
در این بخش از تحلیل رقبا در بازاریابی محتوایی شما باید بهترین کلمات کلیدی که کابران با استفاده از آن ها به سمت رقبا شما روانه می شوند را مورد برسی قرار دهید و آن ها را یاداشت کنید. برای برسی این پارامتر هم می توانید از وبسایت الکسا بخش Top Keyword کمک بگیرید.
تعداد بک لینک ها
در قسمت از شناخت و تحلیل رقبا در بازاریابی محتوایی، شما باید تعداد بک لینک های هر کدام از رقبا خود را بدست آورید برای انجام این برسی نیز می توانید از وبسایت الکسا کمک بگیرید.
UI و UX
UI یا User Interface یا به زبان ساده تر شکل ظاهری وبسایت و UX یا User Experience یا به زبان ساده تر تجربه کاربری است. شما در این بخش از تحلیل رقبا در بازاریابی محتوایی باید وضعیت UI و UX رقبا خود را برسی کنید. برای آن معیار هایی مانند خوب، متوسط و بد تعیین کنید و در سطر ها جدول در این بخش قرار دهید.
سازگاری با موبایل
شما در این پارامتر از جدول شناخت رقبا در بازاریابی محتوایی باید وضعیت سازگاری با موبایل یا Responsive بودن رقبای خود را مورد برسی قرار دهید. برا ی این کار می توانید از وبسایت وورنک کمک حاصل فرمایید.
آنالیز وضعیت سئو
در این بخش از تحلیل رقبا در بازاریابی محتوایی شما باید وضعیت سئو وبسایت های رقیب را مورد برسی قرار دهید برای انجام این کار می توانید از وبسایت Woorank کمک بگیرید. با وارد کردن دامنه وبسایت رقیب، بعد از آنالیز یک نمره از 0 تا 100 به شما می دهد هرچه آن عدد به 100 نزدیک تر باشد وضعیت سئو وبسایت رقیب شما بهتر است.
برسی سرعت وبسایت
شما در این بخش از تحلیل رقبا در بازاریابی محتوایی باید سرعت وبسایت های رقیب را مورد برسی قرار دهید. برای انجام این کار می توانید از وبسایت GTmatrix کمک بگیرید.
برسی وضعیت لینک دهی
در این بخش از برسی تحلیل رقبا در بازاریابی محتوایی، شما باید وضعیت لینک دهی بین محتوا متنی با محتوا متنی دیگر، محتوا با محصولات و … وبسایت های رقیب را مورد برسی قرار دهید و با معیار هایی مانند خوب، متوسط و بد جدول تحلیل رقبا را پر کنید.
ایمیل مارکتینگ و تلفن پشتیبانی
در این قسمت شما باید رقبای خود از نظر ایمیل مارکتینگ و تلفن پشتیبانی مورد برسی قرار دهید. اگر هنگام ورود به وبسایت با یک لندیگ پیچ ایمیل شما را دریافت کرد و یا اگر هنگام ثبت نام و ایجاد حساب کاربری از شما ایمیل گرفت یعنی ایمیل مارکتینگ دارد و در غیر این صورت ندارد.
اگر در قسمت تماس با ما، تلفن ثابت برای پشتیبانی وجود داشت یعنی این وبسایت تلفن پشتیبانی دارد در غیر این صورت ندارد.
نظر کاربران و کیفیت محصولات
این دو پارامتر از تحلیل رقبا در بازاریابی محتوایی، تقریبا نسبتی متناسب دارند. شما با برسی نظر کاربران می توانید به کیفیت محصولات و محتوای وبسایت رقیب های خود خوب پی ببرید.
دسته بندی محتوا و محصولات
در این قسمت از شناسایی رقبا در بازاریابی محتوایی، شما باید دسته بندی محصولات و محتوای رقیب های خود را مورد برسی قرار دهید. اگر دسته بندی داشت، تعداد و نام های آن ها را یادداشت می کنید و اگر نداشت، یاداشت می کنید ندارد.
شبکه های اجتماعی و میزان فعالیت در آن ها
در این بخش از تحلیل رقبا در بازاریابی محتوایی، شما باید شبکه های اجتماعی که رقبا در آن ها فعالیت دارند را برسی کنید و میزان فعالیت آن ها را نیز به دست آورید.
استراتژی محتوا
یکی از نکات بسیار مهم در تحلیل رقبا، تحلیل استراتژی تولید محتوای آن ها است. این کار باعث می شود تا شما بتوانید با برسی نقات ضعف و قوت آن ها، در راه بهتری قدم گذاشته و رقبا را کنار بزنید.
سخن پایانی
خب دوستان شناسایی رقبا یکی از عواملی است که به شما در تدوین استراتژی محتوا کمک می کند. امیدواریم که با خواندن این مقاله به اهمیت تحلیل رقبا در بازاریابی محتوایی پی برده باشید. شاد و پیروز باشید.
دیدگاهتان را بنویسید