هرم محتوا چیست؟ تاثیر هرم محتوا بر کسب و کار

بازاریابی محتوایی همواره به عنوان بخش بسیار مهمی از کسب و کار های اینترنتی شناخته می شود. تولید محتوا و اهمیت تولید محتوا در کسب و کار همیشه مهم ترین عامل موفقیت کسب و کار های اینترنتی در فضای آنلاین و مهم ترین دلیل اعتماد مخاطبین برای آن ها است. حال اگر این مدل از بازاریابی به صورت اصولی و درست انجام شود، می تواند بازخورد فوق العاده ای داشته باشد. ما در مقاله ای جامع و عالی تحت عنوان استراتژی محتوا چیست؟ مراحل تدوین استراتژی محتوا در باره ایجاد یک روند اصولی برای تولید محتوا صحبت کردیم. در این مقاله ما به مفهوم یکی از مهم ترین مراحل استراتژی محتوا یعنی تهیه هرم محتوا پرداختیم. با استودیو آموزش آنلاین بوم تیچ همراه باشید.
هرم محتوا چیست؟
هرم محتوا یا قیف بازاریابی محتوایی، استراتژی است که به ما کمک می کند تا هدف هر محتوا و مطلب را بهتر درک کنیم.
در واقع هرم محتوا موجب می شود ما با هر مطلب و محتوایی پیام و هدفی زیرکانه را دنبال کنیم و صرفا محتوای ما بی هدف و بیهوده نباشد.
این هرم دارای 6 درجه است که هر کدام از درجات به شما کمک می کند تا جایگاه محتوای خود را بهتر بشناسید و از آن ها به نحوه احسنت استفاده کنید و نظاره گر روند پیشرفت کسب کارتان باشید با ما همراه باشید تا بعد از برسی اهمیت هرم محتوا، در ادامه این 6 مرحله را برای شما به اختصار توضیح دهیم.
اهمیت هرم محتوا در کسب و کار
یک تیم فوتبال را در نظر بگیرید که مربی برای هر کدام از بازیکنان وظایفی را مشخص می کند. این مربی با توجه به ویژگی های هر بازیکن و برای رسیدن به هدف مشخصی که دارد چینش آنها را تعین می کند. برای مثال تعدادی از افراد تیم را برای جلوگیری از حمله حریف در بخش دفاعی تیم قرار میدهد و تعدادی را برای بازی سازی در خط میانی و بعضی از افراد را هم در خط حمله برای گلزنی قرار میدهد. کسب و کار شما هم مانند همان تیم فوتبال و شما مانند همان مربی تیم می باشید و باید محتوا های تولیدی خود را مانند بازیکنان تیم فوتبال برای هدفی مشخص در جایگاه مشخص قرار دهید.
کار هرم محتوا دقیقا همان چیدن محتوا ها در جایگاه درست و موظف کردن ان ها برای رسیدن به هدف دلخواه شما است. شما با کمک این هرم می توانید محتوای خود را مانند یک سرباز موظف به انجام مسئولیتی مهم کنید. در ادامه هر کدام از این مسئولیت ها را در قالب درجات هرم محتوا به شما توضیح می دهیم.
درجات هرم محتوا
اگر این استراتژی را مشابه هرمی در نظر بگیرید. شما باید سرباز های خود را به 6 درجه که هر کدام از این درجات اهمیت خاص خودشان را دارند تقسیم کنید. محتوا های که تولید می کنید اگر طبق درجات این هرم باشد به رشد شما در کسب و کارتان کمک بسزایی می کند. درجات هرم محتوا به شرح زیر است:
درجه اول آگاهی دهنده یا Awareness
این درجه شامل محتوایی می شود که شما تولید می کنید تا کسب کارتان را به مخاطبین معرفی کنید. به زبان ساده تر این محتوا باعث می شود که مخاطبانی که اطلاعاتی از کسب کارتان ندارند، به سمت وبسایت شما کشیده شوند. موضوعات این نوع از محتوا بهتر است به صورت عمومی انتخاب شود که برای مخاطبین قابل درک باشد. این کار علاوه بر جذب مخاطب به برند سازی شما نیز کمک می کند. پیشنهاد ما به شما این است که در طول ماه، 1 الی 2 مقاله مرتبط با این درجه از هرم محتوایی در تقویم محتوا خود بگنجانید.
برای نمونه مقاله دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار چه نقشی دارد؟ نمونه ای از این نوع محتوا است.
درجه دوم محرک یا Trigger
این درجه از هرم محتوا برای مخاطبینی است که کاملا از محصولات و خدمات شما آگاه شده اند و شما را خوب شناخته اند ولی کمی مردد هستند که آیا از فعالیت و محصولات شما می توانند استفاده کنند یا خیر. موضوعات محتوای شما در این درجه باید به صورتی باشد که مخاطبین را به استفاده از خدمات و محصولات شما تحریک کند. پیشنهاد ما به شما این است که در طول ماه 1 مقاله محرک در تقویم محتوا خود قرار دهید.
مقاله معرفی بوم تیچ از این دسته مقاله به حساب می آید.
درجه سوم آموزشی و تخصصی (جستجو) یا Search
این درجه از هرم شامل مخاطبانی است که تصمیم گرفته اند درباره شما بیشتر جستجو کنند در این بخش شما باید نسبت به درجه های قبل بیشتر فعالیت کنید و به تولید محتوا های آموزشی و تخصصی بپردازید. در این بخش نرخ تبدیل مخاطب به مشتری بیشتر از درجه های قبلی است. شما باید نقات مثبت و منفی محصولاتتان را در این نوع از محتوا پوشش دهید تا اعتماد کاربران را جلب کنید. پیشنهاد ما به شما این است که در طول ماه 2 تا 3 برابر مطالب قبلی از این نوع محتوا در تقویم محتوای خود قرار دهید.
مقاله ی تکنیک های جادویی سئو از این دسته مقاله است.
درجه چهارم توجه بر انگیز یا Consideration
این درجه از هرم مخصوص کاربرانی است که قصد خرید دارند ولی دقیقا نمی دانند که از کی خرید کنند. شما باید در این بخش روی محصولات تان تمرکز بیشتر کنید و آن ها را به خرید از خودتان ترغیب کنید. اما نکته اینجاست که شما باید این کار را به صورت کاملا نا محسوس انجام دهید. یعنی مستقیما نگوید که از ما بخرید، از ما خرید کنید ولی می توانید محتوایی تولید کنید و از مزایا و معایب محصولات خود بگویید و در آخر تصمیم گیری را بر عهده خود مخاطب قرار دهید. زیرا شما هم محصولتان را معرفی کردید هم از مزایا و معایب ان برایشان گفته اید این دیگر به مخاطبتان بستگی دارد که از شما خرید کند یا نکند. پیشنهاد ما به شما این است که موضوعاتی مرتبط با این درجه از هرم محتوایی انتخاب کنید و در طول ماه 1 الی 2 مرتبه در تقویم محتوا خود قرار دهید.
مقاله مربوط به آموزش پریمیر 2020 از این دسته مقاله است.
درجه پنجم وادار کنند به خرید یا Buy
این بخش از هرم برای کاربرانی است که تصمیم قطعی گرفته اند که از شما خرید کنند. شما اینجا متوجه آن می شوید که هرم محتوا که تهیه کرده اید جواب داده است و مخاطبین را کم کم را به سمت کسب کارتان کشیده اید. بخش وادار کننده باید شامل اطلاعاتی کامل از محصول شما باشد. نمونه این بخش را در وبسایت دیجیکالا مشاهده می کنید که محصولاتش شامل عکس با کیفیت، توضیحات کامل، نقد و برسی و … است. پیشنهاد ما به شما این است که برای تمامی محصولاتان این بخش را اضافه کنید.
بخش توضیحات دوره های آموزشی از این دسته مقاله به حساب می آید.
درجه ششم حفظ کنند مشتری یا Stay
در درجه آخر حفظ و نگه داری مشتریانی است که وفادار به شما هست. این بخش بسیار مهم است. بسیاری از کسب و کار ها به ان بخش توجه نمی کنند و تلاشی برای حفظ مشتری نمی کنند. اهمیت این بخش در این است وقتی مخاطب به شما اعتماد کامل داشته باشد برای محصولات شما همیشه دست به جیب هستند و اگر محصول جدیدی ارائه دهید از شما خرید می کنند پس تمامی سعی خودتان را برای نگه داری مشتریان تان انجام دهید.
سخن پایانی
با کمک این مقاله خود را برای رسیدن به اهداف آماده کنید و برای هر کدام از بخش های محتوایی خود هدفی تعیین کنید. تیم تولید محتوای شما به تعداد اعضای تولید کننده محتوا نیست. تیم تولید محتوای شما شما به اضافه تمام محتوا های شما است. امیدواریم با خواندن این مقاله به اهمیت و تاثیر هرم محتوایی در پیشرفت کسب و کارتان پی برده باشید و از این هرم جادویی برای بالا بردن درآمد کسب و کارتان استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید