دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار چه نقشی دارد؟

دیگر زمان کسب و کار های سنتی سر رسیده است! شرایط امروز دنیا آنقدر به اینترنت و فضای آنلاین گره خورده است که حتی کسب و کار هایی که اینترنت را به عنوان فضایی برای ارائه خدمات و محصولات خود نمی دانستند، آن را به عنوان یک برگ برنده پذیرفته اند. دیگر حتی تبلیغات گران قیمت تلوزیونی و بنر های خیابانی هم به اندازه حضور موثر در اینترنت پاسخگو نیست و این موضوع را همه می دانند، همه! دیجیتال مارکتینگ همان برگه برنده ای است که کسب و کار را به سمت فضای جدید سوق می دهد و به مخاطبین بی شمار دنیای اینترنت متصل می کند. توصیه ما به شما این است که برای درک بهتر مفهوم دیجیتال مارکتینگ، مقاله دیجیتال مارکتینگ ، پادشاه کسب و کار را بخوانید. در این مطلب ما به صورت کاملا تخصصی، نقش دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار را برای شما بیان کرده ایم و سعی کرده ایم با نشان دادن گوشه ای از معجزات دیجیتال مارکتینگ، شما و کسب و کار شما را به این سمت هدایت کنیم.
نقش دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار
دیجیتال مارکتینگ با ویژگی های منحصر به فرد و فوق العاده ای که دارد تاثیر بسیار زیادی روی کسب و کار خواهد داشت. این که بسیاری از کسب و کار ها سراغ شبکه های اجتماعی نمی روند، دلیلش نا آگاهی آن ها از تاثیر دیجیتال مارکتینگ روی کسب و کارشان است. اگر مدیران کسب و کار بدانند، چه قدرتی پشت تکنیک های دیجیتال مارکتینگ است و این شاخه چگونه می تواند کسب و کارشان را به یک معدن پولسازی تبدیل کند، هرگز اجرای آن را به تعویق نمی انداختند. در ادامه ما به اصلی ترین ویژگی های دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار و تاثیرات آن صحبت خواهیم کرد.
هجوم مردم به سمت فضای آنلاین، مهم ترین نقش دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار
دسترسی انبوه مردم به اینترنت و استفاده روزمره آن ها از اینترنت موجب مهم شدن نقش دیجیتال مارکتینگ و تکنیک های آن شده است. روزانه تعداد بسیار زیادی از مردم برای خرید محصولات یا خدمات مورد نیازشان، سراغ موتور های جستجو و فضای اینترنت می روند. طبق آخرین آمار روزانه حدود 7.5 میلیون خرید اینترنتی در ایران صورت می گیرد. این آمار نشان دهنده حضور فعال مشتری در دنیای وب است. طبق این آمار حدود 65% خرید های مردم در فضای آنلاین صورت می گیرد. برای همین است که می گویند کسب و کار هایی که در این فضا نباشند بخش اعظم مشتریان خود را از دست می دهند.
دیجیتال مارکتینگ مخاطبان هدفمند برای کسب و کار شما می آورد
بگذارید با یک مثال ساده این موضوع را برای شما شرح دهم. فرض کنید شرکتی در یکی از اتوبان ها از تبلیغات بیلبورد استفاده می کند. هزینه این بیلبورد ماهیانه حداقل در بدترین شرایط 400 میلیون تومان است. شاید تعداد زیادی از مردم روزانه آن را ببینند اما آیا آن ها به آن بیلبورد توجهی می کنند؟ خود شما چند بار از این شرکت ها که تبلیغاتشان را در خیابان دیده اید خرید کرده اید؟ واقعا چه قدر افرادی که این تبلیغ را می بینند هدفمند هستند؟
همانطور که می بینید بیلبورد با این که در زمینه برندینگ می تواند فوق العاده کمک کننده باشد اما با این حال بیش از 80% از بینندگان آن به مشتری تبدیل نمی شوند. درباره قانون تبدیل مخاطب به مشتری در مقاله تبدیل مخاطب به مشتری راز افزایش درآمد کسب و کار بیشتر مطالعه کنید.
ویژگی فوق العاده دیجیتال مارکتینگ هدفگیری دقیق آن است. تکنیک ها و روش های دیجیتال مارکتینگ کمک می کند شما مستقیما به مخاطبینی که شما را می خواهند وصل شوید. بر فرض اگر شغل شما فروش لباس ورزشی باشد با آوردن این فروشگاه روی فضای آنلاین و استفاده از تکنیک های جادویی سئو می توانید در کلمه کلیدی لباس ورزشی در بین سایت های اول باشید (یعنی اگر فردی در گوگل کلمه لباس ورزشی را جستجو کند، شما بین بالا ترین سایت ها باشید) محصولات، خدمات و تبلیغات شما را تعداد زیادی از افراد می بینند (تعداد این افراد را در گوگل کیوورد پلنر ببینید) که به دنبال لباس ورزش هستند. حال در مرحله بعدی اگر شما از تولید محتوا به درستی استفاده کرده باشید و معرفی محصولاتتان نیز عالی باشد تعداد زیادی از ورودی ها از شما خرید خواهند کرد.
علاوه بر این ها شما در مرحله آخر با تکنیک های ایمیل مارکتینگ می توانید مشتریان خود را دوباره به سایت خود برگردانید و آن ها را با ارائه تخفیف و آپشن های دیگر وادار به خرید کنید. اگر کیفیت محصولات شما بالا باشد دیگر نور علی نور می شود و آن ها به مشتریان وفادار شما تبدیل خواهند شد.
همانطور که گفتم، دیجیتال مارکتینگ شما را به مخاطبان اصلی خودتان وصل می کند. البته این تنها نمونه ای از معجزات دیجیتال مارکتینگ است. تکنیک های دیگری مثل بازاریابی شبکه های اجتماعی هم به نوبه خود قدرتی فوق العاده دارد که شما می توانید به صورت تخصصی درباره آن در مقاله مربوطه مطالعه کنید.
اکثر تکنیک های دیجیتال مارکتینگ رایگان است!
دیگر چه چیزی از این بهتر که شما با انجام تکنیک های کارآمدی که کاملا هم رایگان است کسب و کار خود را به یک معدن پولسازی تبدیل کنید؟! یکی از مهم ترین ویژگی های دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار این است که شما بدون هزینه و تنها با به دست آوردن دانش دیجیتال مارکتینگ می توانید کسب و کار خود را با قدرت وارد دنیای اینترنت کنید. توانایی هایی که به سادگی قابل یادگیری است و نیازمند تلاش و صبوری خواهد بود. این مهارت ها کسب و کار شما را مانند یک موشک از روی زمین می کند و به سرعت به آسمان پر از مخاطب فضای وب می رساند.
نتایج دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار قابل ارزیابی است!
مثال بیلبورد را به خاطر آورید. شما هیچ آماری از تعداد افرادی که آن بیلبورد را دیده اند، به آن توجه کرده اند و یا از طریق آن به مشتری شما تبدیل شده اند ندارید. اما دیجیتال مارکتینگ با ابزار های قدرتمند خود امکان ارزیابی دقیق را برای شما فراهم آورده است. تعداد مخاطبین در سال، ماه، روز و حتی ساعت کاملا در دسترس شماست. جالب تر از آن این است که به کمک دیجیتال مارکتینگ می توانید نسبت به نتایج در روند خود تغییرات مثبت ایجاد کنید و اشتباه های خود در طول مسیر را بفهمید.
دسترسی به کسب و کار های آنلاین راحت تر است!
امکان فوق العاده ی دیگری که دیجیتال مارکتینگ دارد این است که محدود به زمان و مکان خاصی نیست. هر فردی در هر جایی و در هر زمانی می تواند به شما و کسب و کار شما دسترسی پیدا کند. کسب و کار های سنتی به مخاطبان خود فقط از طریق تلفنی و یا به صورت حضوری دسترسی دارند. ارتباط آن ها با مخاطبین قبلی و جدیدشان هم محدود است. دیجیتال مارکتینگ تمام محدودیت ها را در این زمینه رفع کرده است.
رهایی از درآمد فعال مهم ترین تاثیر دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار
قبل از اینکه راجع به این موضوع توضیح دهیم اول به مفهوم درآمد فعال و غیر فعال می پردازیم تا راحت تر این بخش را متوجه شوید.
درآمد فعال گونه ای از درآمد است که به زمان، مکان و فعالیت وابسته باشد. یعنی اگر برای کار به صورت مداوم زمان و انرژی صرف نشود درآمد آن قطع می شود. برای درک بهتر آرایشگری را در نظر بگیرید که روزانه با اصلاح سر افراد دیگر درآمد زایی می کند. اگر این آرایشگر در محل کار خود حضور نداشته باشد و اصلاح نکند هیچ درآمدی نخواهد داشت!
درآمد غیر فعال بر خلاف مدل درآمدی قبلی وابسته به زمان و مکان و فعالیت دائم نیست. همان آرایشگر را در نظر بگیرید. اگر او با تکنیک های دیجیتال مارکتینگ در زمینه آموزش اصول آرایشی و بهداشتی تولید محتوا کند، می تواند با ارائه پکیج های آموزشی کسب درآمد کند. دقت کنید که مجموعه یکبار تولید و در سایت بارگذاری می شود و از آن پس به صورت اتوماتیک پول به حساب آرایشگر واریز خواهد شد! دلیل این که این مثال را برای شما آوردیم این بود که ببینید از سنتی ترین کسب و کار ها هم می شود درآمد غیر فعال داشت. حتی سنتی ترین کسب و کار ها می توانند از دیجیتال مارکتینگ استفاده کنند. همان آرایشگر با تبلیغات در سایت و شبکه های اجتماعی می تواند مشتری های حضوری خود را هم بیشتر کند و حتی کلاس های حضوری برگذار کند. می بینید! دنیای دیجیتال مارکتینگ هیچ محدودیتی برای هیچ قشری ندارد!
درآمد غیر فعال تنها نوعی از درآمد است که شما با یک بار تلاش می توانید پای خود را روی پای دیگر بگذارید و پیامک های واریز را با لذت تماشا کنید! به سفر بروید، بخوابید و در حال لذت بردن از زندگی باشید اما درآمد شما همچنان پا بر جا باشد!
برای مطالعه بیشتر مقاله بی نظیر درآمد غیر فعال چیست؟ چگونه درآمد غیر فعال داشته باشیم؟ را مطالعه کنید.
یک مثال برای درک بهتر درآمد دیجیتال مارکتینگ
درآمد هایی که از طریق دیجیتال مارکتینگ به دست می آید و فرصت های گسترده این صنعت قابل اندازی گیری نیست اما با یک مثال ساده بزرگی این صنعت را برای شما شفاف و قابل لمس می کنیم.
تکلیف کسب و کار های مبتنی بر اینترنت که روشن است. برای همین باز هم مثالی درباره کسب و کار های سنتی می زنیم. یک آموزشگاه موسیقی را در نظر بگیرید. این آموزشگاه اگر جدای از تبلیغات محیطی و مشتری های حضوری که دارد حضور فعالی در اینترنت داشته باشد، می تواند درآمدی مانند زیر را به راحتی داشته باشد!
این مجموعه می تواند برای هر ساز دوره های آموزشی تولید کند و آن را در فضای اینترنت تبلیغ کند! با توجه به تعداد فوق العاده جستجوی آموزش آنلاین موسیقی این مجموعه اگر حدود 100 هزار تومان قیمت داشته باشد و هر ماه در کمترین حالت 100 مورد از این دوره در فضای آنلاین فروش برود درآمدی بالغ بر 10 میلیون در ماه به همراه خواهد داشت. حال در نظر بگیرید که این آموزشگاه برای هر ساز مجموعه تولید کند و با تبلیغات فروش خود را بالا تر ببرد. این درآمد برای 10 مجموعه آموزشی تا 100 میلیون تومان در ماه درآمد غیر فعال برای آموزشگاه خواهد داشت.
این تنها گوشه ای از پتانسیل این فضا برای کسب و کار ها است. درآمد های فضایی که تصورش را هم نمی توانید بکنید. برای این که یک درک کامل از درآمد دیجیتال مارکنتینگ داشته باشید مقاله فوق العاده درآمد دیجیتال مارکتینگ دقیقا چه قدر است؟ را بخوانید.
سخن پایانی
نکات بالا یک هدف را دنبال می کرد. آشنایی بیشتر شما با نقش دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار و درک اهمیت استفاده از آن برای همه کسب و کار ها. چه سنتی و چه آنلاین همه و همه باید از این تکنیک برای رشد 10 برابری استفاده کنند. امیدواریم در این مقاله به این هدف رسیده باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید