دیجیتال مارکتینگ ، پادشاه کسب و کار

در دنیای دیجیتالی امروز که همه چیز به سمت وب و اینترنت سرازیر می شود، اهمیت حضور در دنیای وب و اینترنت و اهمیت استفاده از دیجیتال مارکتینگ بر هیچ کس پوشیده نیست. در زمان های قدیم درآمد و موفقیت بیشتر با کار سخت و تلاش بیشتر رابطه مستقیم داشت اما اکنون موفقیت هر کسب و کاری به عمل هوشمندانه، ایده های خلاقانه و اندکی تلاش بستگی دارد. از هوشمندانه ترین تفکرات برای پیشرفت هر کسب و کاری حضور موثر در دنیای وب است، همانطور که بیل گیتس موسس شرکت مایکروسافت می گوید:
“هر کسب و کاری که در دنیای وب فعالیت نداشته باشد، به زودی نابود خواهد شد.“
اگر به آمار و ارقام نیز نگاهی بیاندازیم می بینیم که تعداد کاربران اینترنت در سال 2018 میلادی در جهان به بیش از 3 میلیارد و 800 میلیون نفر رسیده است. همچنین این آمار و ارقام در ایران نیز رشد چشمگیری داشته. تعداد کاربران اینترنت در سال 90 در ایران حدود 11 میلیون نفر بود اما در سال 98 مرکز آمار ایران این عدد را 45 میلیون نفر اعلام کرد.
همه چیز رشد و نفوذ اینترنت را در جامعه ی بشر نشان می دهد. چه بسا بسیاری از کسب و کارها از این روند رو به رشد به نفع خود استفاده کردند، به وسیله ی این شبکه جهانی بزرگ خود و کسب و کار خود را معرفی نمودند و در نتیجه به موفقیت های بسیاری در زمینه فروش محصولات و خدمات خود رسیده اند.
دنیای وب بستری بسیار عظیم است که تا سال ها اشباع نخواهد شد. ترس از عقب ماندن از این بستر و نداشتن جایگاه یا وجود رقبای قدرتمند نباید باعث دلسردی شما شود. باید بدانید که برای پیوستن به این خانواده بزرگ هیچگاه دیر نیست. همراه شدن با موج دنیای اینترنت برای هر کسب و کاری ضروری است. باید توجه کنیم که هر چه زودتر خود را با این موج همراه کنیم سریع تر رشد خواهیم کرد و هرچه اصولی تر و بهتر از ترفندهای دیجیتال مارکتینگ استفاده کنیم نتیجه حاصل بهتر خواهد بود.
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) یا بازاریابی دیجیتال به مجموعه ای از فعالیت ها گفته می شود که ما محصول، خدمات و برند خود را در بستر وب با روش های نوین و کاربردی معرفی می کنیم و به فروش می رسانیم.
دیجیتال مارکتینگ روش های گوناگونی دارد و هر یک از این روش ها در جایگاه خود از اهمیت بسیاری برخوردارند. استفاده از یک یا چند مورد از این روش ها کمک شایانی به کسب و کار و پیشرفت آن می کند اما استفاده هماهنگ و اصولی همه ی آنها کسب و کار شما را به یک معدن پول سازی تبدیل می کند. برای درک بهتر تاثیر آن روی کسب و کار، پادکست نقش دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار را گوش دهید.
در ادامه به انواع روش های دیجیتال مارکتینگ می پردازیم و هرکدام را با توضیح مختصری به شما معرفی می کنیم. روش هایی که هر کدام یک گنج برای شما خواهد بود.
سئو در دیجیتال مارکتینگ (SEO)
حتما شما می دانید که همه ی ما در بیشتر مواقع، هنگام جستجوی یک مطلب، محصول و … در موتور های جستجو نتیجه و صفحه مورد نظر خود را در همان صفحه ابتدایی پیدا می کنیم. طبق آمار 94 درصد خرید های اینترنتی هم در همان صفحه اول موتور های جستجو انجام می گیرد. بنابراین حضور برند و محصولات وبسایت شما در صفحات اول موتور های جستجو مخصوصا گوگل شانس شما را برای فروش محصول و یا خدمات شما به صورت چشمگیری بالا می برد”در واقع اگر شما در صفحه اول گوگل حضور نداشته باشید 94 درصد از مشتریان خود را از دست خواهید داد.“
حال راز رسیدن به صفحه اول چیست؟ برای بهبود رتبه سایت در نتایج موتور های جستجو باید چه کرد؟
سئو (Search Engine Optimization) به معنای بهینه سازی برای موتور های جستجو یا به زبان ساده مجموعه فعالیت هایی است که رتبه شما را بر اساس استاندارد های موتور های جستجو بالا برده و شما را به صفحات اول می رساند.
تکنیک های سئو شما را به مشتریان نزدیک تر می کند، بر فروش شما تاثیر می گذارد و برند شما را محبوب تر می سازد. قوانین سخت گیرانه گوگل به عنوان پر مخاطب ترین موتور جستجو و الگوریتم های آن راه را برای برند های بی کیفیت و ضعیف دشوار کرده تا عموم مردم به نتایج دلخواه و با کیفیت دست یابند. همواره هدف گوگل نمایش بهترین ها برای مخاطبان است و معیار سنجش بهترین بودن برای گوگل رعایت تکنیک های سئو است. شما می توانید در مطلب سئو چیست؟ تکنیک های جادویی سئو چیست؟ با این دانش جادویی آشنایی کامل پیدا کنید و با به کارگیری آن تکنیک ها فروش برند خود را تا 100 ها برابر افزایش دهید. اگر فکر نمی دانید سئو چطور موجب افزایش درآمد شما می شود، مقاله ی بینظیر افزایش درآمد با سئو چگونه است را مطالعه کنید.
بازاریابی محتوا (Content Marketing)
محتوا به صورت کلی گونه ای از اطلاعات است که برای ما قابل درک می باشد. محتوای دیجیتال هم گونه ای از محتواست که در بستر دیجیتالی تهیه می شود مانند ویدیو، عکس، متن، صدا و …. .برگ برنده هر برند و کسب و کاری تولید محتوای دست اول، درجه یک و کاربردی و متناسب با نیاز کاربران است. بیل گیتس در جمله ای می گوید: “محتوا پادشاه است.” از همین جمله می توان اهمیت محتوا را درک کرد. محتوا نه تنها جواب سوالات بی پاسخ مخاطبان شما را می دهد و آن ها را به خواسته هایشان می رساند، بلکه شما را به مشتریان و مخاطبان معرفی می کند و باعث اعتماد سازی آنها نسبت به شما می شود. البته این به کیفیت محتوای شما بستگی دارد. تمامی کسب و کارها و شرکت های موفق تولید محتوای با کیفیت را در اولویت کار خود قرار داده اند.
این نکته را فراموش نکنید که این روز ها هیچ چیز نمی تواند جای محتوا را برای جذب مخاطب هدف بگیرد. تنها راه محتوا است.
ما درباره ی تولید محتوا، انواع محتوا و ابزار و روش های تولید محتوا در مطلبی تحت عنوان محتوا چیست؟ تولید محتوا و اهمیت محتوا در کسب و کار صحبت کرده ایم که شما با مطالعه ی آن دید وسیع تری نسبت به محتوا و روش های تولید آن پیدا خواهید کرد.
در مورد تولید محتوا یک مقاله فوق العاده در سایت بوم تیچ وجود دارد. عنوان این مقاله تولید محتوای گوگل پسند و تکنیک های بی نظیر آن! است. این مقاله جدید ترین تکنیک های تولید محتوا برای گوگل و بهیود سئو را برای شما بیان می کند. از دست دادن این مقاله واقعا حیف است!!!
بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)
ایمیل مارکتینگ یکی از روش های رایج و قدیمی دیجیتال مارکتینگ است. با این که این روش به نسبت روش های دیگر مقداری کم طرفدار شده اما هنوز از روش های موثر و ارزان است و اکثر کسب و کار های موفق هنوز از این روش استفاده می کنند.
از ایمیل مارکتینگ به دو روش می توان استفده کرد:
- ارتباط مستقیم با کاربران و مشتریان
- تبلیفات و اطلاع رسانی های انبوه
ارتباط مستقیم با کاربران و مشتریان برای هر کسب و کاری ضروری است چرا که شما می توانید مشتریان موقت خود را با گرفتن ایمیل آنها به مشتریان دائمی تبدیل کنید و آن ها را از طریق ایمیل با محصولات و خدمات جدید، تخفیف ها و جوایز و برنامه های دیگر خود آشنا کنید.
از طرفی به علت ارزانی سرویس های ارسال ایمیل انبوه می توانید از این تکنیک به صورت گسترده برای تبلیغات و اطلاع رسانی خدمات ویژه خود به دیگران استفاده کنید.
شما در مطلب آشنایی با تکنیک ها ایمیل مارکتینگ می توانید درباره ی این روش بیشتر بخوانید.
بازاریابی شبکه های اجتماعی (Social Networks Marketing)
حضور در شبکه های اجتماعی به عنوان بخشی اساسی از زندگی هر فردی در جامعه امروزی دیده می شود. حضور بیشتر از 2 میلیارد نفر به صورت فعال در شبکه های اجتماعی این شبکه ها را علاوه بر ایجاد ارتباط و تعامل بین مردم، به محلی برای بازاریابی گسترده و اتصال فروشنده به مشتری نموده است.
از این رو همه ی کسب و کار های موفق برای جذب مشتری و حفظ ارتباط موثر با آنها از شبکه های اجتماعی به عنوان یک رسانه استفاده می کنند. از مشهور ترین و پر مخاطب ترین شبکه های اجتماعی می توان به فیس بوک، اینستاگرام، لینکدین و یوتیوب به عنوان یک سرویس تماشای ویدئو اشاره کرد.
بنابراین حضور در شبکه های اجتماعی و فعالیت گسترده در آنها شما و برندتان را به یک جامعه هدف بزرگ متصل کرده و شانس شما را برای فروش بیشتر و بیشتر می کند.
اهمیت بازاریابی شبکه های اجتماعی را مطالعه کنید.
بازاریابی ویدیویی(Video Marketing)
طبق آمار، توجه کاربران اینترنت به ویدیو 47 درصد بیشتر از عکس، متن، صدا و … است. این آمار نشان می دهد جذابیت ویدیو برای مخاطبان بسیار زیاد است و میتوان از این موضوع استفاده های خوبی در جهت توسعه کسب و کار کرد. از نظر روانشناسی هم جلوه بصری تصاویر متحرک برای انسان بیشتر از کاراکتر های متنی و عکس های ثابت است.
تولید ویدیو های با کیفیت، به همراه تصویر و صدای مناسب می تواند الماس شما برای رشد و پیشرفت باشد. یادتان باشد مخاطبین شما با دیدن ویدیو برای معرفی برند و یا محصولات و خدمات شما راحت تر به شما اعتماد می کنند و اعتماد آنها به معنای خرید و این برای شما نشانه موفقیت است.
برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله افزایش 10 برابری درآمد با ویدیو مارکتینگ مراجعه کنید.
نتیجه گیری:
دیجیتال مارکتینگ و روش های آن، همان اقدام هوشمندانه ای است که شما را از کار بیشتر باز می دارد و با انجام کارهایی بسیار ساده ولی در عین حال مفید به نقطه ای می رساند که شما در خانه استراحت کنید و شاهد رشد و پیشرفت کسب و کار خود باشید. یک مقاله فوق العاده درباره نقش دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار نوشته شده که توصیه می کنیم حتمی آن را بخوانید. این مقاله اهمیت دیجیتال مارکتینگ را به وضوح برای شما بیان می کند.
دیدگاهتان را بنویسید