درآمد دیجیتال مارکتینگ دقیقا چه قدر است؟

در مقاله فوق العاده نقش دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار به شما قول داده بودم درباره میزان درآمد دیجیتال مارکتینگ صحبت کنم. یکی از مهم ترین مباحثی که هر کسب و کاری به دنبال آن است، بحث درآمدزایی از اینترنت است. همه افرادی که به سمت دیجینال مارکتینگ یا همان بازاریابی دیجیتالی می روند، به واسطه شرایط فوق العاده و بستر بزرگ آن پا به این دنیای بیکران می گذارند. توقع آن ها از این بستر کسب درآمد های بسیار زیاد است و باید بدانند که آیا واقعا کسب چنین درآمدی امکان پذیر است؟ آیا دیجیتال مارکتینگ واقعا درآمد زایی می آورد؟ درآمد دیجیتال مارکتینگ چه قدر است؟
در مقاله دیجیتال مارکتینگ، پادشاه کسب و کار درباره مفهوم دیجیتال مارکتینگ و اهمیتی که این روز ها پیدا کرده صحبت کردیم و در مقاله نقش دیجیتال مار2کتینگ این صحبت ها تکمیل شد. اگر مفهوم کلی فضای دیجیتال مارکتینگ و تکنیک های آن را نمی شناسید، این مقاله را نخوانید و اول سراغ مقاله های معرفی شده بروید تا با یک دید باز به این مقاله نگاه کنید. این مقاله فقط درباره میزان درآمد دیجیتال مارکتینگ و روش های متنوع درآمد زایی از آن می پردازد.
درآمد زایی از طریق دیجیتال مارکتینگ از سه نگاه امکان پذیر است. از نگاه فردی که فعالیت دیجیتال مارکتینگ انجام می دهد یا به اصطلاح یک دیجیتال مارکتر است. از نگاه کسب و کاری که این روش را در بازاریابی به کار می گیرد و از نگاه کسب و کاری که هم این روش را به کار می گیرد و هم خودش یک دیجیتال مارکتر است. ما از هر سه نگاه درآمد دیجیتال مارکتینگ را برسی خواهیم کرد.
درآمد دیجیتال مارکتینگ از نگاه یک دیجیتال مارکتر
دیجیتال مارکتینگ شاخه های گوناگونی را شامل می شود. فردی که فعالیت و خدمات دیجیتال مارکتینگ انجام می دهد می تواند در یک یا چند مورد از شاخه های زیر فعالیت داشته باشد.
- چیدن استراتژی محتوا و تولید محتوا
- طراحی سایت و خدمات UI و UX
- سئو و بهینه سازی سایت برای گوگل
- تحلیل داده و آمار
- تصویر برداری و فیلم برداری
- تدوین و انیمیشن
- تصویر سازی و گرافیک
- برنامه نویسی و ساخت اپلیکیشن
- تبلیغات و بازاریابی
- مدیریت شبکه های اجتماعی
- ادمین سایت یا شبکه اجتماعی
شاخه هایی که بالا به شما معرفی شد، مهم ترین و کلی ترین شاخه های فعالیت یک دیجیتال مارکتر است. هر کدام از این شاخه ها می تواند درآمد خاص خود را بسته به کیفیت کار فرد داشته باشد. مثلا یک تولید کننده محتوا بسته به مهارت و کیفیت کارش می تواند از ماهی 500 هزار تومان تا 30 میلیون تومان فقط برای تولید محتوا درآمد داشته باشد. یک طراح سایت بسته به کیفیت کار خود می تواند برای هر سایت مبلغی بین 3 تا 100 ملیون تومان درآمد به دست بیاورد. سئو کار ها با توجه به شاخه فعالیتی و فعالیت های مکمل خود می توانند بین 4 تا 30 میلیون تومان برای هر پروژه به صورت ماهیانه دریافت کنند. بحث تحلیل داده و مدیریت اطلاعات امری فوق العاده جدید و مهم است. تیم یا فردی که این فعالیت را با اصول خاص خود انجام می دهد می تواند درآمدی بین 2 تا 15 میلیون برای هر پروژه درآمد زایی داشته باشد. یک تیم تصویر برداری و فیلم برداری، بسته به تجهیزات و کیفیت کارشان می توانند برای هر عکس بین 30 تا 200 هزار تومن و برای هر یک دقیقه ویدئو (بدون تدوین) بین 100 هزار تومان تا 1 میلیون تومان درآمد داشته باشد. تدوین گران ویدئو بسته به کارشان می توانند برای هر دقیقه تدوین و کلیپ سازی بین 300 هزار تومن تا 3 میلیون تومن درآمد داشته باشند. در این باره در مقاله کسب درآمد با پریمیر به صورت کامل توشیح داده ایم. یک انیکیشن کار وابسته به کیفیت کای که انجام می دهد می تواند برای هر 1 دقیقه انیمیشن بین 1 تا 50 میلیون درآمد زایی داشته باشد. یک گرافیست حرفه ای برای هر طرح و تصویر تکی که می سازد، می تواند بین 90 هزار تومان تا 4 میلیون تومان درآمد زایی داشته باشد. برای اطلاعات بیشتر در این باره مقاله کسب درآمد از فتوشاپ را به خوبی بخوانید. برنامه نویسان با توجه به مهارت و پروژه ای که دارند برای هر پروژه چیزی بین 5 تا 200 میلیون تومان درآمد خواهند داشت. مدیران تبلیغات و کارشناسان بازاریابی بسته به پروژه و کیفیت کارشان می توانند چیزی بین 2 تا 20 میلیون تومان در ماه، برای هر پروژه داشته باشند. ادمین سایت می تواند با توجه به زیر شاه ها و فعالیت های جانبی مثل تولید محتوا و یا سئو کاری همراه با ادمینی، درآمدی بین 1 تا 40 میلیون تومان داشته باشند. یک ادمین شبکه های اجتماعی تنها برای گذاشتن پست و استوری به تعداد روز های ماه می تواند بین 500 هزار تومان تا 2 میلیون تومان درآمد داشته باشد. درآمد دیجیتال مارکتینگ برای دیجیتال مارکتر ها بسیار در نگاه اول جذاب است اما:
“دقت کنید که تمام رقم های گفته شده با توجه به پروژه و سطح فرد قیمت متغیری دارد.”
حال در نظر بگیرید فردی که می تواند چند مورد و یا حتی همه این موارد را انجام دهد و یک پروژه دیجیتال مارکتینگ را به صورت کلی در دست بگیرد. این شخص یک دیجیتال مارکتر است و می تواند بسته به مهارت خودش و درخواست پروژه چیزی بین 1 میلیون تا 1 میلیارد تومان برای هر پروژه به صورت ماهیانه درآمد داشته باشد. البته برای پروژه های بزرگ قطعا به تیم بزرگ نیاز است و نمی تواند تمام کار ها را به صورت فردی پیش برد. این نمونه ای فرضی و تقریبی، ولی در عین حال با توجه به مشاهدات واقعی از درآمد دیجیتال مارکتینگ برای یک دیجیتال مارکتر است.
درآمد دیجیتال مارکتینگ، از نگاه یک کسب و کار
حالا بخش دیگر موضوع کسب و کار هایی هستند که از دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار خود استفاده می کنند. درآمد دیجیتال مارکتینگ برای این افراد متفاوت است. فعالیت های یک کسب و کار در این زمینه می تواند به همان میزان که مارکتر ها فعالیت انجام میدادند، متفاوت باشد. با این تفاوت که آن ها خود کاری انجام نمی دهند و درآمدشان از حاصل نتیجه کار دیجیتال مارکتر ها و شرکت های خدمات دیجیتال مارکتینگ است. طبیعی است که وقتی یک فرد یا تیم دیجیتال مارکتینگ، درآمدی بین 1 میلیون تا 1 میلیار خواهد داشت، باید نفعی بزرگتر و سودهی مناسب تری برای کسب و کار هم داشته باشد. درآمد یک کسب کار از استفاده از این خدمات می تواند از ماهی 5 میلیون تومان تا ماهیانه N میلیون تومان باشد. واقعا عددی نمی تواند برای درآمد زایی یک کسب و کار از اینترنت مشخص کرد. این درآمد بسته به کیفیت کار شرکت دیجیتال مارکتینگ میتواند عادی، بالا، خیلی بالا و فوق العاده بالا باشد. حتی استارتاپ هایی در ایران هستند که تا ماهیانه بیشتر از 70 میلیارد تومان سوددهی خالص دارند.
حال مواردی که می تواند برای یک کسب و کار درآمد زایی داشته باشد و درآمد دیجیتال مارکتینگ برای آن ها را مشخص کند به مانند زیر است:
- فروش اینترنتی محصولات و خدمات
- تبلیغات بنری در سایت و یا شبکه های مجازی
- دریافت پیشنهاد شراکت
- سرمایه گذاری سود خالص در بازار های بزرگ سرمایه گذاری
- استفاده از تکنیک دیتا ماینینگ و ذخیره سازی و فروش اطلاعات
- گسترش فروش حضوری و سنتی
- فروش محتوا و آموزش
- فروش تسحیلات و سهام
- …..
تعداد این روش ها فوق العاده بالا است و درآمد زایی از این روش ها می تواند فوق العاده باشد. هر کدام از شاخه های معرفی شده پتانسیل درآمد زایی بسیار بالایی دارد. فقط دو مورد اول به تنهایی می توانند با توجه به مهارت سئو کار و تولید کننده محتوا و مدیر تبلیغات شما درآمدی بین 10 میلیون تا 10 میلیارد، سود دهی داشته باشد. این هم از درآمد دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کار ها.
درآمد دیجیتال مارکتینگ، از نگاه یک کسب و کاری که خودش فعالیت دیجیتال مارکتینگ هم انجام می دهد
قطعا با توجه به توضیحات بالا می توانید حدس بزنید که چرا این مورد را آخر از همه بیان کردم. فرش کنید تیم شما هم خدمات دیجیتال مارکتینگ انجام می دهد و هم خودش کسب و کار هایی دارد که از این طریق درآمد زایی می کنند. این یعنی نهایت درآمد دیجیتال مارکتینگ و درآمد فوق العاده. رقم این فعالیت می تواند از بی نهایت تا بی نهایت متغیر باشد. به معنای واقعی کلمه اگر همه چیز اصولی باشد و تیم شما با قدرت فعالیت کند، شما تا نسل ها به درآمد زایی احتیاج نخواهید داشت. درآمد دیجیتال مارکتینگ این است!
سخن پایانی
تمام موارد بالا در باره درآمد دیجیتال مارکتینگ، شیرین، جذاب و دلنشین است. اما یک نکته بزرگ در آن نهفته است. اغلب ذهن ها آن مبلغ بزرگ را در نظر می گیرد. اما فراموش نکنید که این مبلغ بزرگ تنها در صورت بالا بودن مهارت شما و تیم شما، کیفیت کار شما، نتیجه بخشی کار شما و اصولی بودن کار شما امکان پذیر است. امیدوارم با این مقاله امیدوار شده باشید. شاد و پیروز باشید.
دیدگاهتان را بنویسید