چگونه تنبل نباشیم ؟ روش های مقابله با تنبلی

امروزه با وجود مشکلات روزمره، درگیری های فکری و یا تغییر شرایط محیطی مانند سرد و یا گرم شدن هوا، بعضی از افراد دچار بی حوصلگی و یا تنبلی می شوند. همه ما به کمی استراحت نیاز داریم. آخر هفته ها بهترین و مناسب ترین زمان برای ما می باشد که تمامی افراد از این روز ها استقبال می کنند. اما اگر این استراحت و رفع خستگی بیش از این چند روز ادامه پیدا کند دچار مشکل می شوید و باید به دنبال راه کاری برای دوری از آن باشید.
اگر به تنبلی و استراحت دائم عادت کنید، بازگشت به روز های پر انرژی و پر از انگیزه برای شما بسیار سخت و طاقت فرسا خواهد شد.
در ادامه با ما همراه باشید تا درباره چند نکته برای دوری از تنبلی صحبت کنیم، و به جواب سوال چگونه تنبل نباشیم خواهیم رسید. با ما همراه باشید.
دسته بندی و تقسیم کردن کار ها
شاید یکی از دلایل تنبلی و دوری از کار، زیاد بودن حجم کار باشد که باعث می شود انرژی و زمان زیادی را از شما بگیرد و در نتیجه باعث کندی و بی حوصلگی در کل روز شما شود. شما می توانید کار های زیاد و بزرگ را به دسته های کوچک تر تقسیم کنید و طبق زمان و انرژی که از شما می گیرد دسته بندی کنید تا علاوه بر کاهش زمان و انرژی دچار حواس پرتی نشوید. این روش مقدار زیادی از تنبلی را از شما کاسته و باعث از بین رفتن مقاومت درونی در برابر کارها می شود.
مقاله اهمیت برنامه ریزی را مطالعه کنید.
نوشتن چک لیست، راه کاری برای غلبه بر تنبلی
یکی از راه هایی که می تواند کمک شایانی برای تنبلی شما باشد، تهیه چک لیست می باشد. دسته بندی و نوشتن کارها بر اساس زمان و انرژی که از شما می گیرد راه حل مناسب برای دوری از گیجی و سردرگمی می باشد. کار های خسته کننده و آسان را برای انتهای چک لیست و کار های مهم را در اول چک لیست قرار دهید تا بتوانید به همه کار های خود در روز رسیدگی کنید. ضمنا این نکته را هم فراموش نکنید که هر روز چک لیست خود را بروز رسانی کنید و در طول روز نیز به آن نگاه کنید تا کار های تمام شده به شما انرژی مضاعف برای انجام کار های دیگر دهد. شما می توانید برای نوشتن چک لیست از Note گوشی خود و یا برنامه هایی مانند:To-do ،Google keep و برنامه های این چنینی استفاده کنید.
برای مطالعه بیشتر در این باره مقاله تکنیک های برنامه ریزی را مطالعه کنید.
زمان بندی برای فعالیت ها تنبلی را کاهش می دهد
قطعا بعضی از فعالیت ها و کارها روزانه زمان زیادی را از ما می گیرد و باعث اختلال در کل کار ها و زمان ما می شوند. برای رفع این مشکل برای کارها زمان مناسب تعیین کنید تا بتوانید آن کار را در زمان خود انجام داده و با کار های دیگر خود نیز برسید. فعالیت هایی که زمان زیادی می خواهند را همانطور که در بالا گفتیم در اولویت قرار دهید و به چند قسمت تقسیم کنید. برای مثال برای هر بخش نیم ساعت قرار دهید و بعد از آن کمی استراحت کنید و دوباره شروع کنید. این کار باعث می شود سختی کار کم تر حس کنید و برای انجام دیگر فعالیت ها انرژی بیش تری داشته باشید.
خواب مناسب، دشمن تنبلی
یکی دیگر از دلایل تنبلی و کمبود انرژی، کم استراحت کردن و یا کم خوابی می باشد. هر فرد روزانه می بایست 7 الی 8 ساعت خواب مفید داشته باشد. اگر شما روز دوشنبه 5 ساعت، روز سه شنبه 6 ساعت و روز چهار شنبه 7 ساعت بخوابید در مجموع (6=3+2+1) 6 ساعت کمبود خواب خواهید داشت که همین مقدار باعث کاهش انرژی و در نتیجه تنبلی برای شما می شود. بنابر این خواب و ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید تا تاثیر آن را در چند روز اول ببینید. زیرا ورزش کردن نیز انرژی لازم را به هر فرد می دهد و باعث سر زندگی و پر انرژی بودن شما می شود.
انگیزه رمز مقابله با تنبلی
اگر در انجام کار ها انگیزه ندارید، میتوانید با دیدگاه دیگر افراد در ابعادی دیگر و یا از طریق افکار مثبت، ایجاد کردن تصویر ذهنی، و فکر کردن در مورد اهمیت انجام فعالیت و یا کار روزمره و یا تجسم کردن هدفتان انگیزتان را قوی کنید.
الگو گرفتن از افراد موفق، چراغ راه برای مقابله با تنبلی
نگاهی به آدم های موفقی که می شناسید بیندازید. همانطور که می بینید آن ها با غلبه بر تنبلی در زندگیشان موفق شده اند. سوال چگونه تنبل نباشیم روزی سوال آن ها هم بوده. اما آن ها چه کرده اند؟ شما هم از آن ها پیروی کنید، با آن ها صحبت کنید و روش های آن ها را سر لوحه زندگی خود قرار دهید تا علاوه بر غلبه بر تنبلی در موارد دیگر هم سر مشقی مفید برای رسیدن به اهداف شما باشند.
کارها را مانند تمرین برای خود بدانید و از تاخیر دوری کنید
هر کار و یا فعالیتی را مانند یک تمرین نگاه کنید، آن کار و یا فعالیت برای شما ساده تر می شود و در انجام آن مصمم تر، قوی تر و با برنامه تر عمل می کنید. همچنین هیچ کدام از کار ها را به تاخیر نیندازید. زیرا یکی دیگر از دلایل تنبلی به تعویق انداختن کار ها است. تا جایی که می توانید کار ها را به موقع و سر وقت انجام دهید تا همه کار ها روی هم انباشته نشوند. این دو راه حل می تواند درصد قابل توجهی از تنبلی شما را کم کند.
تجسم فکری و مثبت اندیشی
تجسم فکری می تواند شما را از تمام منفی بافی ها و کمبود انرژی ها دور کند. در ذهن خود تجسم کنید که همه کار ها بسیار راحت است و با انرژی و با اشتیاق کار های تان را انجام دهید. زمانی که سردرگم هستید و یا ادامه فعالیت ذهن تان را درگیر می کند، از ادامه کار بپرهیزید و به نکته که گفته شد بپردازید. همچنین می توانید از جملاتی مانند:
“از عهده انجام دادن هر کاری بر میام.”
“هیچوقت دیر نیست.”
“همه از یه جایی شروع کردن.”
“باید به دیگران نشان دهم که ما چگونه تنبل نباشیم.”
“تلاش از نتیجه مهم تر است.”
“باید افکار منفی را کنار بگزارم.”
تعیین کردن جایزه برای خودتان
زمانی که همه کار هایتان را به موقع و سر وقت انجام دادید و یا به میزان دلخواه از کار خود رضایت داشتید برای خود جایزه تعیین کنید. برای مثال اگر در طول هفته همه چیز خوب و به موقع پیشرفت، در آخر هفته نوشیدنی مورد علاقه خود را در مکان مورد علاقه خود میل کنید و یا بعد از 1 ماه فعالیت مفید به مسافرت بروید و به عملکرد خود فکر کنید. این کار باعث می شود تا هم با انگیزه بیش تری کار کنید و هم انرژی بیش تری برای ادامه کارها بگیرید.
در هر زمان فقط یک کار را انجام دهید
کار ها را طبق برنامه و در ساعات معین خود انجام دهید. اگر در ساعتی که برای خود معین کرده اید، چندین کار انجام دهید، احساس می کنید که انبوهی از کار های انجام نشده بر سرتان ریخته که توان انجام هیچ کدام از ان ها را ندارید بنابر این تنبلی بر شما قلبه می کند و از ادامه کار و فعالیت خود صرفه نظر می کنید.
هدف معین، جوابی برای سوال چگونه تنبل نباشیم است
رمز موفقیت شما در هدف شما می باشد. برای خود هدف تعیین کنید تا بتوانید برای آن بجنگید. هدف گزاری از کوچک و بزرگ وجود دارد که باید بسته به جایگاه خود درباره هر دو مورد تصمیم بگیرید. برای هدف خود بجنگید و تا قلب از رسیدن به آن از انجام فعالیت های مورد نیاز دست نکشید. اهداف خود را بر روی کاغذ و یا تلفن همراه خود بنویسید و هر روز به آن ها نگاه کنید. خود را در جایگاه که می خواهید تصور کنید، به زندگی که دوست دارید به جایگاهی که می خواهید در زندگی خود داشته باشد فکر کنید. این کار باعث می شود تا انگیزه بیشتری بگیرید و در نتیجه از تنبلی دوری کنید.
سخن پایانی
با رعایت این نکات و انجام دادن آنها شما می توانید بر تنبلی خود غلبه کنید و تمامی کار ها و فعالیت های خود را در بهترین زمان بدون کمبود انرژی انجام دهید. کار های کوچک اگر چه کوچک اند، اما می توانند تغییراتی بزرگ در زنگی شما به ارمغان بیاورند. حال که فهمیدیم چگونه تنبل نباشیم می توانیم با به کار گیری این روش ها خود را به موفقیت نزدیک و نزدیک تر کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید