چگونه رهبر بهتری باشیم ؟ 11 ویژگی رهبران موفق

رهبری بر خلاف تصورات عموم به معنی ریاست نیست. وقتی از بیرون به رهبران نگاه می کنیم فکر می کنیم که آنها فقط گوشه ای می نشینند و دستور می دهند. دیدگاه عموم جامعه نسبت به رهبران مانند افرادی است که از کار دیگران استفاده می کنند و به اهدافشان می رسند. اما حقیقت این امر چیز دیگری است. مدیران و رهبران افرادی هستند که با کنترل مستمر و هدایت درست گروهی از افراد را پیش می برند و موجب نفع همه ی افراد گروه می شوند. رهبری بر خلاف تصور سخت ترین عنوان در یک گروه می باشد. رهبران باید توانایی ها و ویژگی های منحصر به فردی داشته باشند تا بتوانند هدایت و کنترل درستی روی گروه و کار های آنها داشته باشند. ما در این مقاله ویژگی های رهبران خوب را بیان می کنیم و به این سوال می پردازیم که چگونه رهبر بهتری باشیم.
توانایی های فردی خود را در بالا ترین سطح نگه دارید
یکی از مهم ترین ویژگی های رهبران موفق این است که همیشه دانش و توانایی خود را بالا تر از بقیه نگه دارند. افراد گروه شما برای این که به شما اعتماد کنند باید توانایی ها و دانش شما را ببینند. افرادی که شما در گروه هدایت می کنید از شما حرف شنوی نخواهند داشت مگر آن که توانایی شما را در اداره امور و پیشبرد اهداف گروه ببینند. علاوه بر آن شما با بالا نگه داشتن توانایی های خود می توانید هدایت بهتری روی گروه داشته باشید و با دانش بالا به سرعت خود و گروهتان را به هدف برسانید.
یکی از مهم ترین توانایی هایی که شما به آن نیاز دارید افزایش قدرت رهبری و برنامه ریزی درست است. سعی کنید مدام زندگی و روش های رهبران بزرگ را مطالعه کنید تا بتوانید در شرایط مهم و پیش بینی نشده بهترین تصمیم را بگیرید و نحوه رفتار با افراد گروه و تقسیم کار را به بهترین شکل انجام دهید.
اهمیت برنامه ریزی در زندگی و تکنیک های برنامه ریزی اصولی را هم مطالعه کنید.
ویژگی ها و توانایی های تمام افراد تیم خود را بشناسید
از مهم ترین فاکتور هایی که در جواب سوال چگونه رهبر بهتری باشیم می توان گفت، شناسایی دقیق افراد تیم است. یک رهبر موفق باید با ویژگی های رفتاری و توانایی های تمام افراد تیمش به خوبی آشنا باشد تا بتواند بهترین کار را برای او در نظر بگیرد. یکی از علل شکست رهبران در کسب و کار ها این است که مهره های خود را درست نمی چینند. هر فرد مهارت خاصی دارد و باید در بخش خاصی فعالیت کند. بخشی که هم مورد علاقه او باشد و هم توانایی های او در آن بخش بیشتر باشد.
علاوه بر گذاشتن افراد در جای درست ویژگی دیگری که شناسایی افراد تیم دارد این است که رهبر و مدیر تیم می تواند در شرایط خاص به خوبی او را درک کند و با او صحبت کند. رابرت کیوساکی می گوید: “من وقتی به چهره کارمندانم نگاه می کردم می فهمیدم با همسرشان دعوا کرده اند.”
با افراد تیم مستمر در ارتباط باشید
چگونه رهبر بهتری باشیم. باید مستمر با افراد تیمتان در ارتباط باشید، با آن ها حرف بزنید و درکشان کنید. ویژگی یک رهبر خوب این است که مدام اعتماد متقابل خود و افراد گروهش را افزایش دهد. یک رهبر خوب باید علاوه بر صحبت هایی که با تمام تیم می کند، به صورت شخصی هم با تک تک افراد گروه در ارتباط باشد و به پای حرف آن ها بشیند.
از افراد گروهتان در تمام امور مشورت بگیرید و نظر آن ها را در تمام امور جویا شوید. بگذارید آن ها خود را به عنوان فردی اثر گذار در امور ببینند و تلاش کنند بهترین عملکرد را داشته باشند و درست ترین نطر ها را بدهند.
رهبری درست و پیش برد افراد ممکن نخواهد بود مگر این که رهبر گروه مدام به صورت شخصی و گروهی با تمام افراد تیم درباره اهداف، همدلی ها دوستی ها و نتایجی که از این تیم می تواند به دست بیاید صحبت کند.
روی توانایی های افراد تیمتان کار کنید
هرچه قدر توانایی های فردی افراد تیم شما بالا رود، تیم زود تر به نتیجه می رسد و قدرت گروه بالا تر می رود. یک رهبر خوب روی توانایی های فردی تک تک افراد تیمش کار می کند و ویژگی های منحصر به فرد آن ها را تقویت می کند. ایجاد حس آموزش پذیری و یادگیری دائم باید در تیم به یک ارزش تبدیل شود تا روز به روز تیم بهتر و توانمند تر شود.
اول خودتان بعد تیمتان
شما اگر به عنوان یک رهبر قصد دارید مسئولیت پذیری، هدفگذاری، کار اصولی، علاقه به کار، حس همدلی، فعالیت گروهی و دیگر ویژگی ها را در در تیم خود داشته باشید باید خودتان مسئولیت پذیر ترین، هدفمند ترین، فعال ترین، با عشق ترین و همدل ترین فرد گروه باشید. شما تنها زمانی می توانید از تیمتان توقع داشته باشید که خودتان درای آن ویژگی ها باشید. رهبری به معنای ریاست نیست و افراد گروه هم خادم شما نیستند. آن ها فقط افرادی هستند که شما را برای هدایت و پیشبرد افراد گروه پذیرفته اند و به شما اعتماد دارند. باید این اعتماد را با فعالیت دائم و حفظ ارزش های تیم در رفتار های شخصی خودتان بالا تر ببرید.
خودتان را در تیمتان فردی دوست داشتنی نگه دارید. افراد تیمتان باید از اعماق قلب شما را دوست داشته باشند. شرط ایجاد این حس این است که شما هم افراد تیمتان را دوست داشته باشید و به آن ها حس خوبی القا کنید.
یک رهبر موفق باید مثبت اندیش باشد
از ویژگی های یک رهبر موفق داشتن ذهنیتی مثبت و کمال گرا است. با افراد تیم در باره اهداف مثبت صحبت کنید. درباره ی زیبایی ها و نتایج عالی حاصل از این همکاری صحبت کنید. در ذهن خودتان مثبت ترین تفکرات را داشته باشید و آن را به تیمتان هم انتقال دهید.
اگر افراد تیم شما مثبت اندیش باشند و حس خوبی داشته باشند شما 90 درصد جواب سوال چگونه رهبر بهتری باشیم را دریافت خواهید کرد.
در تمام امور راستگو باشید
یک رهبر باید برای این که جواب خود را از سوال چگونه رهبر بهتری باشیم دریافت کند، با افراد تیم صادق باشد. صداقت جوابش صداقت است و راستگویی حس اعتماد افراد تیم شما را تا چند برابر افزایش می دهد. شفافیت و صداقت با گروه می تواند بهترین نتیجه را در یک تیم به ارمغان بیاورد.
دور زدن و فریب را در رهبری فراموش کنید. خودتان باشید و با پرورش ویژگی های مثبت در خودتان آن را به گروه هم القا کنید. تیم شما به صورت مستقیم از ویژگی های رفتاری شما تاثیر می گیرد. اگر شما دروغ بگویید باید منتظر دروغ افراد دیگر تیم هم باشید.
یک رهبر موفق به تیم انگیزه و اشتیاق می دهد
یک رهبر موفق سرش را روی بالش نباید بگذارد مگر این که آن روز به افراد تیمش انگیزه داده باشد. انگیزه و اشتیاق در یک گروه از نان شب واجب تر است و باعث بقای تیم خواهد شد. انگیزه مثل یک عامل محرک به تیم فوت می دهد و توان تیم را برای پیشروی اهداف بالا می برد.
تنها کسی هم که می تواند این انگیزه را با روش های اصولی در تیمش ایجاد کند رهبر تیم است. وقتی افراد تیم به شما اعتماد داشته باشند از شما الهام می گیرند و فعالیتشان را دو چندان می کنند. البته فراموش نکنید که انگیزه و اشتیاق هم مانند امور دیگر است. اول خودتان بعد تیمتان.
افراد تیم را به خلاقیت دعوت کنید
یک رهبر خلاق نیازمند تیمی خلاق است. شما باید با ایجاد حس اعتماد به نفس در افراد تیمتان آن ها را به دادن ایده های خلاقانه برای پیشبرد اهداف دعوت کنید. وقتی شما حس اعتماد به نفس داشته باشید، این حس به افراد تیم شما هم انتقال پیدا می کند. وقتی افراد شما اعتماد به نفس داشته باشند و حس رسیدن به موفقیت هم در آن ها رخنه کند، ایده های خلاقانه می دهد. فراموش نکنید که افزایش خلاقیت در تیم عاملی برای موفقیت تیم است.
مقاله چگونه آدم موفقی باشیم را هم بخوانید.
رهبر موفق از تیم نتیجه می خواهد
شما در ازای تمام ویژگی های خوب خود باید از تیم نتیجه بخواهید. اگر نتیجه ای از فعالیت آن ها حاصل نشد ایراد سنجی کنید و با رفع آن به دنبال یک نتیجه موثر و عالی باشید. یک رهبر خوب هنگامی که تیم نتیجه نمی گیرد بهترین تصمیم را می گیرد او نباید عصبانی شود و یا کنترل امور از دستش خارج شود. بهترین راه پیدا کردن نقطه ضعف، کار کردن روی آن و برطرف کردن آن است. شک نکنید که با این کار نتیجه بهتر حاصل خواهد شد.
رهبر موفق در همه ی شرایط تصمیم درستی می گیرد
یکی از مهم ترین ویژگی های یک رهبر موفق، گرفتن بهترین تصمیم در شرایط مختلف است. هر تصمیمی برای تیم می تواند نتایج عالی و بی نظیر و در نقته مقابل نتیجه ی مخرب داشته باشد. یک رهبر خوب باید در شرایط دشواری که در تیم به وجود می آید و یا مشکلات پیش بینی نشده بهترین عملکرد را در تصمیم گیری داشته باشد.
سخن پایانی
برسی زندگی رهبران موفق نشان داده است که تمام آن ها موارد بالا را رعایت کرده اند. شما می توانید لیستی از بزرگترین رهبران دنیا را اینجا ببینید. آن ها را سرلوحه خود قرار دهید و با تبدیل شدن به رهبری عالی روز به روز برای تیم قدم های رو به جلو بردارید.
دیدگاهتان را بنویسید