آموزش ایجاد سایه در فتوشاپ به سه روش!

نرم افزار فتوشاپ یکی از قدرتمندترین ابزارهای ادیت عکس می باشد . این نرم افزار از قابلیت های بسیاری برخوردار است که ما این نرم افزار را به صورت کامل در دوره آموزش فتوشاپ ۲۰۲۱، آموزش داده ایم. و همچنین مقاله کاربردی راجع به ابزار پن تول در فتوشاپ در وبسایت رسمی آموزش آنلاین بوم تیچ قراردادیم. حال می خواهیم راجع به یک تکنیک مهم در فتوشاپ صحبت کنیم قطعاً برای شما هم پیش آمده است که بخواهید برای شکل یا شخصی سایه ایجاد کنید. زمانی که این کار را انجام می دهید باید تمامی پارامترها را در نظر بگیرید زیرا یکی از مهمترین پارامترها سایه ها می باشند. شما می بایست نسبت به تصویر خود سایههای طبیعی ایجاد کنید. این کار چندان هم سخت نیست اما روشهای مختلفی برای انجام این کار وجود دارد که در این مقاله سعی می کنیم آنها را به صورت کامل به شما عزیزان توضیح دهیم. ما در این مقاله آموزش ایجاد سایه در فتوشاپ را به شما عزیزان توضیح میدهیم پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
برای ایجاد سایه چندین روش وجود دارد در ابتدا می بایست تصویر خود را آنالیز کنید تا به صورت فرضی و دو بعدی تشخیص دهید نور از کدامین سمت به موضوع شما تابیده است تا بتوانید در جهت عکس آن، سایه بر روی عکس خود ایجاد کنید.
ایجاد سایه در نرم افزار فتوشاپ با ابزار Drop shadow
اولین و ساده ترین راه استفاده از ابزار آمادهDrop shadow میباشد. این ابزار این امکان را به ما می دهد که سایه مورد نظر خود را بر روی موضوع خود در فتوشاپ اعمال کنیم و همچنین این امکان را به ما می دهد تا به صورت دستی تنظیماتی را بر روی آن سایه اعم از شفافیت آن، وضوح آن، اندازه سایه مورد نظر و رنگ آن را تغییر دهیم.
برای فعال کردن این گزینه بر روی لایه خود دو بار کلیک کنید.
سپس در پنجره باز شده گزینه Drop shadow انتخاب کنید.
حالا وارد تنظیمات Drop shadow می شویم
blend mode: حالت ترکیبی به لایه drop shadow ما می دهد
Opacity: شفافیت سایه ما را زیاد یا کم میکند
Angle: زاویه سایه ما را تنظیم میکند
Use Global light: این امکان را به ما میدهد که نوع سایه را بر روی تمامی لایه هایی که می خواهیم ادغام کنیم
Distance: موقعیت سایه ما را مشخص میکند
Spread: محو بودن یا نبودن سایه ما را مشخص میکند
Size: اندازه سایه ما را مشخص میکند
برای مثال فرض کنید بر روی دایره ای که در تصویر می بینید می خواهیم سایه ایجاد کنیم و فرض را بر این می گیریم که نور از بالای دایره با آن تابیده شده است. به تصویر زیر دقت کنید!
در این بخش شما می بایست بسته به نیاز به خود تنظیمات ذکر شده را کم و یا زیاد کنید تا بتوانید به سایز سایه دلخواه خود برسید.
روش ایجاد سایه در نرم افزار فتوشاپ با ابزار Brush
یکی دیگر از راه های ایجاد سایه در نرم افزار فتوشاپ استفاده از ابزار براش می باشد. نکته ای که وجود دارد این است که دقت داشته باشید که در استفاده از ابزار براش نوع براش خود را تغییر داده و به شکل زیر در اورید. برای این کار کافیست بر روی صفحه فتوشاپ خود کلیک راست کرده ابزار براش مورد نظر خود را در آن منطقه بیابید.
شما با استفاده از این ابزار می توانید در هر جایی تصویری که می خواهید سایه ایجاد کنید. اما نکتهای که وجود دارد این است که باید دقت کنید که سایه ای که ایجاد می کنید لایه زیری تصویر تان باشد.
یکی دیگر از روشهای ایجاد سایه استفاده از فیلترهای آماده فتوشاپ می باشد.
برای ایجاد سایه در فتوشاپ به مثال به تصویر زیر دقت کنید.
- ابتدا یک کپی از لایه خود ایجاد میکنیم (این کار را می توانید با کلید های ترکیبی Ctrl+j انجام دهید)
- به لایه زیری خود یک رنگ مشکی می دهیم این کار را می توانید با ابزار Color overlay انجام دهید.
- سپس بر روی لایه کلیک راست کرده و لایه مورد نظر خود را به Convert to smart object تبدیل می کنیم.
- سپس وارد منوی Filter می شوید و بر روی گزینه Blur و Gauissian Blur را انتخاب کنید.
- سپس Radius را برحسب Pixels کم و زیاد میکنیم تا مقدار ایجاد سایه در فتوشاپ مورد نظر ایجاد شود.
- بر روی لایه مورد نظر خود که سایه در آن قرار دارد کلیک راست کرده و آن را تبدیل rasterize layers می کنیم.
- و در مرحله آخر با ابزار Eraser tool با Opacity کم مناطقی که نمی خواهیم را پاک می کنیم.
سخن پایانی
خوب دوستان عزیز همانطور که در ابتدای این مقاله خدمتتان عرض کردم برای ایجاد سایه در نرم افزار فتوشاپ روشهای مختلفی وجود دارد که ما در این مقاله سعی کردیم سه تا از اصلی ترین روش های ایجاد سایه در نرم افزار فتوشاپ را برای شما عزیزان شرح دهیم که با کمک آنها بتوانید سایههای دلخواه خود را بر روی تصاویر اعمال کنید به یاد داشته باشید که تمامی این مراحل به صورت کامل در دوره آموزش فتوشاپ ۲۰۲۱ مقدماتی ذکر شده است که میتوانید از آن استفاده کنید. همچنین در این دوره یاد می گیرید که چطور می توانید از ابزار فتوشاپ درامد زایی کنید من به شما پیشنهاد می کنم حتی اگر کار کردن با فتوشاپ را بلد هستید یک بار دیگر این دوره را مشاهده کنید زیرا نکاتی در این دوره بازگو شده که قطعاً در ادامه راه به آنها نیاز دارید ممنونم از شما که تا اینجا این مقاله با ما همراه بودید.
دیدگاهتان را بنویسید