زندگی خوب چیست؟ چگونه زندگی بهتری داشته باشیم؟

هدف از زیستن ما این است که به بهترین ها برسیم. همه ی ما به دلیلی متولد شده ایم و به دنبال رسیدن به بهترین ها در زندگی مان هستیم. قطعا حداقل یک بار از خود این سوال را پرسیده اید که چگونه زندگی بهتری داشته باشیم؟ واقعا چگونه می توان به یک زندگی ایده آل رسید؟ تعریف انسان ها از زندگی ایده آل متفاوت است. درست مانند تعریف آن ها از موفقیت که در مقاله چگونه آدم موفقی باشیم برای شما بیان کردیم.
زندگی خوب چیست؟
واقعا تعریف زندگی خوب چیست؟ تعریف زندگی خوب را چه کسی تعیین می کند؟ چگونه زندگی بهتری داشته باشیم؟
زندگی خوب به صورت کلی به دو کلمه موفقیت و احساس خوشبختی خلاصه می شود.
حال با توجه به تعریف بالا می توان گفت که زندگی ایده آل شامل ویژگی هایی است که در همه ی افراد نقاط مشترک دارد. بسیاری از افراد تفاوت بین موفقیت و احساس خوشبختی را نمی دانند. این دو کلمه روی هم زندگی ایده آل را می سازند و هر کدام از آن ها به تنهایی ناقص است.
اگر به ریشه وجودی هر فرد نگاه کنیم می بینیم که در انتها به دنبال این دو اصل بسیار مهم است. تمام مسائل اقتصادی و اجتماعی، سلامت فردی و سبک زندگی و روابط با دوستان و خانواده زیر مجموعه ی این دو اصل مهم هستند. کسب ثروت، رسیدن به وجهه اجتماعی بالا، شهرت، قدرت، سلامتی و روابط خوب همه و همه زیر مجموعه ی موفقیت و احساس امنیت، آرامش، سرزندگی و شادابی از زیر مجموعه های خوشبختی است. هر کسی که این دو حس را با هم در هر زمانی از زندگی در کنار هم داشته باشد به راز سوال چگونه زندگی بهتری داشته باشیم؟ پی برده است. در ادامه به برسی این دو اصل مهم می پردازیم.
موفقیت، اولین رکن زندگی ایده آل
موفقیت اولین رکن مهم داشتن زندگی خوب است. هر زمان از زندگی ما به موفقیت دست پیدا کنیم، حس خوبی به ما دست خواهد داد و ما تجربه ی زندگی خوب را می توانیم داشته باشیم. تعریف موفقیت از جنبه های گوناگون متفاوت است. از دیدگاه جامعه ما موفقیت به معنای پول است. به مثال ها توجه کنید:
- فلانی با اینکه درس خوند موفق نشد.
- طرف نقاش خیلی خوبیه اما نتونست موفق بشه.
- با این که فوتبالیست خوبیه اما پارتی نداشت و موفق نشد.
- برنامه نویس فوق العاده ایه اما موفق نشد.
می بینید که جامعه ما موفقیت را در این که فرد نقاش خوبی است و با زحمت به این درجه رسیده نمی بیند یا این که اگر فردی در تحصیلات به درجات بالای رسیده، این از دید جامعه موفقیت نیست مگر آن که او از این طریق ثروتمند شود. اما این دیدگاه جامعه است.
مفهوم موفقیت
به صورت کلی موفقیت به معنای تغییر مثبت است. فردی که امروز از دیروزش بهتر باشد موفق است حالا در هر زمینه ای که می خواهد باشد. شما اگر امروز یک نکته از دیروز بیشتر می دانید، یک عادت غلط را ترک کرده اید، یک قدم به سمت هدف خود برداشته اید یا برای خود قدمی مثبت برداشته اید موفق هستید.
دیدگاه درست به موفقیت
برای برسی موفقیت شما باید جنبه های گوناگون را ببینید. دیدگاه انسان ها به موفقیت، سبک زندگی آن ها را می سازد. برای این که موفقیت را تجربه کنیم باید نگاهی به عقب بیندازیم. ببینید چه قدر از یک ماه، یک سال و حتی 10 سال پیش خود جلوتر هستید. این که موفق هستید یا نه به ذهنیت شما بر می گردد.
انسان هایی که ذهنیت درست دارند، حتی در بدترین شرایط خود را با پایین تر از خود مقایسه می کنند تا احساس موفقیت داشته باشند. حتی فردی که هیچ دستاوردی از دنیا به دست نیاورده، به خاطر این که می تواند راه برود درحالی که می توانست فلج باشد، این که می تواند ببیند در حالی که می توانست کور باشد، این که توان حرف زدن دارد در حالی که می توانست لال باشد را برای خود موفقیت می بیند. ذهنیت درست نسبت به موفقیت این است و انسان باید در هر زمانی از زندگی خود را با پایین تر از خود مقایسه کند و موفقیت را احساس کند.
اما موضوع حائز اهمیت این است که این ذهنیت موجب درجا زدن و پسرفت نباشد. شما بهتر است به گذشته نگاه کنید تا احساس خوبی داشته باشید اما باید به جلو نگاه کنید تا پیشرفت کنید. برای موفقیت و پیشرفت باید گاهی به گذشته نگاه کرد تا احساس خوبی از پیشرفت به دست بیاید و باید برای خود خلا ایجاد کنیم و در خود احساس نیاز به پیشرفت ایجاد کنیم تا بتوانیم رو به جلو حرکت کنیم.
چگونه همیشه احساس موفقیت کنیم؟
انسان به واسطه ذاتی که دارد اگر شرایطش را تغییر ندهد از موفقیت اشباع شده و سرعتش کاهش پیدا می کند. انسان تنها زمانی به حس موفقیت می رسد که احساس کند از اطرافیانش جلو زده است. و در آن شرایط است که باید در خود ایجاد خلا برای رسیدن به موفقیت بیشتر کند.
بگذارید برای این کار تکنیکی را به شما آموزش دهیم. شما میانگین 5 نفر از افرادی هستید که با آن ها بیشتر در ارتباط هستید. از هر نظر این موضوع صدق می کند. از نطر اقتصادی و درآمد از نظر ذهنیت و شخصیت و از هر جنبه دیگری شما میانگینی از آن ها هستید. شما وقتی در جمع خود به موفقیتی دست پیدا می کنید و در آن جمع بهترین می شوید باید برای ایجاد احساس خلا و نیاز به موفقیت بیشتر افراد و شرایط اطراف خود را عوض کنید و با افرادی در ارتباط باشید که از شما سطح بالاتر هستند. کار هایی بکنید که افراد موفق تر می کنند و قبلا نکرده اید.
برای مثال اگر جمعی که در آن هستید به صورت میانگین 10 میلیون در ماه درآمد دارند و شما به آن 10 میلیون رسیده اید، شما باید ارتباط خود را با افرادی ایجاد کنید که میانگین درآمدیشان 20 میلیون تومان است.
اگر در گروهی فعال هستید که همه لیسانس دارند و شما به آن درجه رسیدید، با جمعی ازتباط بگیرید که همه ارشد و یا دکتری هستند.
این عادت را تا وقتی زنده اید تکرار کنید. این کار باعث می شود شما روزی در حال درجا زدن و پسرفت نباشید و پیشرفت و موفقیت برای شما تبدیل به یک عادت شود.
درباره رموز موفقیت ما در پادکست رمز موفقیت چیست؟ ذهنیت، شخصیت و مهارت بیشتر توضیح داده ایم.
البته این که آدم های دور خود را عوض کنید به معنای حذف آدم ها از زندگی نیست. بلکه به معنای اضافه کردن آدم های جدید و شرایط جدید در زندگی است.
احساس خوشبختی، دومین رکن زندگی ایده آل
از سوال چگونه زندگی بهتری داشته باشیم؟ دور نشویم. رکن دوم داشتن زندگی خوب، احساس خوشبختی است. احساس موفقیت بدون احساس خوشبختی هیچ ارزشی ندارد. افرادی وجود دارند که در زندگی به موفقیت های اقتصادی و اجتماعی زیادی رسیده اند اما دلخوشی و احساس خوشبختی ندارند و در نقطه مقابل فردی که در پایین ترین سطح زندگی می کند اما بسیار خوشحال است و از زندگی لذت می برد.
شما باید از لحظه به لحظه زندگی خود لذت ببرید. این فایده ندارد که شما موفقیتی را به دست آورید اما از آن احساس خوشحالی نداشته باشید. شرط مهم تر داشتن زندگی خوب همین احساس خوشبختی و خوشحالی از زیستن است.
راه حل این اصل هم بسیار ساده است. به حرف دل خود گوش دهید. آن چه را که دوست دارید انجام دهید و پیگیر علاقه خود باشید. این تنها رازی است که شما را در کنار موفقیت به احساس خوشبختی هم می رساند.
سخن پایانی
خوشبختی و موفقیت مکمل هم هستند. داشتن این دو به هم زندگی خوب را برای شما به ارمغان می آورد. این دو را اصل زندگی خود قرار داده و بعد برای آن برنامه ریزی اصولی کنید تا روز به روز زندگی بهتری را تجربه کنید.
برگرفته از سخنان دکتر آرین اکبری بنیان گذار موفقیت ژنتیکی در ایران.
دیدگاهتان را بنویسید