ارور 404 و راه های از بین بردن آن

ارور 404 چیست؟
صفحات 404، از بخش های آزار دهنده اینترنت هم برای گوگل و هم برای کاربران است. حتما تا به حال شده که به صفحاتی با این ارور برخورد کنید. عدد 404 در واقع کد وضعیت HTTP می باشد و این عدد هنگامی نمایش داده می شود که سرور توانایی پیدا کردن صفحه مورد نظر را ندارد.
این خطا با شکل های گوناگونی ظاهر می شود که می توان به انواع زیر اشاره کرد:
- 404
- HTTP 404
- Not Found 404
- Page Not Found 404
- 404 Not found
- Error 404
دلایل به وجود آمدن صفحه 404
صفحات 404 به دلایل مختلفی به وجود می آید. هنگام پدید آمدن صفحات 404، دو عامل می تواند موثر باشد. اولین و مهمترین عامل خود کاربران هستند که در اغلب موارد آدرس صفحه را اشتباه وارد می کنند و با این صفحات روبه رو می شوند.
حالت دوم مربوط به زمانی است که مدیر سایت صفحه ای را حذف و آن را به صفحه جدید و مربوط ریدایرکت نکرده است. در این حالت هم به کاربر ارور 404 نشان داده خواهد شد که راه حل آن فقط در دست مدیر سایت مقصد است.
در بعضی موارد هم تعمیر سایت، مشکلات موقتی در سایت و حتی قعطی سرور های هاست (Up Time) می تواند در به وجود آمدن این صفحات نقش داشته باشد.بعضی اوقات هم مشکل در سرور ها، کیفیت اینترنت، و گاهی موارد نامشخص است و دلیل خاصی برای آن وجود ندارد.
راه حل از بین بردن صفحات 404
- اولین و ساده ترین کاری که می توان انجام داد بازگشایی مجدد صفحه یا Refresh کردن با استفاده از نشانه کنار آدرس یا کلید F5 است. تکرار این کار می تواند در بعضی موارد مشکل را برطرف کند.
- راه حل بعدی چک کردن آدرس وارد شده است. در بسیاری از مواقع کاربر در وارد کردن آدرس صفحه اشتباه کرده است.
- کاربر می تواند با وارد کردن کلمه کلیدی در موتور های جستجو به آدرس درست صفحه دسترسی پیدا کند.
- پاک کردن کش های مرورگر نیز از عوامل تاثیر گذار است. برای انجام این کار به قسمت تنظیمات مرورگر رفته و از قسمت Clear Cache کش های مرورگر را در حالت All Time پاک می کنیم.
- تغیر DNS Server نیز می تواند به این موضوع کمک کند. برای تغییر DNS آدرس زیر رفته و مطابق تصاویر عمل می کنیم.
Control Panel > Network and Internet > Network and Sharing Center > Change adapter settings
در صفحه بالا روی گزینه Change adapter settings کلیک می کنیم .
روی کانکشن خود کلیک راست کرده و Properties را انتخاب می کنیم.
سپس در کادر باز شده Internet Protocol Version 4 TCIP/IPv4 پیدا کرده و بر روی Properties کلیک می کنیم. سپس در کادر باز شده تیک Use the following DNS server addresses را میزنیم و مقدار ها را با مقدار تصویر یکسان قرار می دهیم و تغییرات را ذخیره می کنیم.
6.اگر موارد بالا در برطرف شدن مشکل کمک نکرد طبیعتا مشکل از طرف سایت بوده و مدیر سایت باید یا صفحات حذف شده خود را به صورت کامل پاک کند و یا آنها را به صفحات مرتبط ریدایرکت نماید.
برای ریدایرکت کردن صفحات 404 به صفحات دیگر می توان به 2 صورت عمل کرد:
- در روش اول می توان صفحات 404 سفارشی ساخت و به گوگل معرفی کرد تا بعد از ایجاد این اخطار صفحه ما به صفحه ای که از پیش طراحی شده ریدایرکت شود. این کار هم باعث می شود تا سایت مورد جریمه گوگل قرار نگیرد.
- در روش دوم می توان در وردپرس با استفاده از افزونه All 404 Redirect to Home تمام این صفحات را به صفحه اصلی سایت ریدایرکت کرد و یا در سیستم های مدیریت محتوای اختصاصی با اضافه کردن قطعه کد زیر به فایل php موجود در قالب تمام صفحات را به صفحه اصلی ریدایرکت کرد.
[php]
<?php
header(“HTTP/1.1 301 Moved Permanently”);
header(“Location: “.get_bloginfo(‘url’));
exit();
?>
[/php]
برای حذف صفحات و لینک (URL 404) از نتایج جستجو از سرچ کنسول گوگل استفاده می کنیم. مراحل پاک کردن لینک ها به صورت زیر است:
- در پنل کاربری Google Search Console در قسمت سمت چپ روی گزینه Removals در تب Legacy Tools And Reports کلیک می کنیم.
- در صفحه باز شده روی Temporarily hide کلیک کرده و در کادر باز شده لینک صفحه 404 را وارد می کنیم.
- روی Continue کلیک کرده و در صفحه باز شده گزینه ی Submit Request را انتخاب می کنیم.
- پس از از بین 1 هفته الی 6 ماه لینک از نتایج جستجو حذف خواهد شد.
دقت داشته باشید که هر چه تعداد صفحات 404 در سایت پایین تر باشد گوگل احترام بیشتری برای سایت قائل است و در نتیجه این موضوع موجب بهبود سئو سایت نیز خواهد شد. برای اطلاع از موارد دیگر تاثیر گذار در سئو مقاله تکنیک های جادویی سئو را مطالعه کنید.
شما همچنین می توانید از مقاله های:
استفاده کنید. این مقاله ها برای رفع ارور های سرور برای شما تهیه و تنظیم شده است.
دیدگاهتان را بنویسید