برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم؟

معمولا تمامی افرادی که می خواهند برنامه نویسی را شروع کنند، قبل از شروع برنامه نویسی چند سوال در ذهنشان وجود دارد. برخی از این سوالات به شرح زیر می باشد:
برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم؟
تا چند سالگی می توانم برنامه نویسی کنم؟
بهترین زبان برنامهنویسی چیست؟
اساسا چرا برنامه نویسی؟!
برای برنامه نویس شدن حتما باید رشته دانشگاهی کامپیوتر باشد؟
میزان درآمد یک برنامهنویس چقدر است؟
چقدر طول می کشد تا یک برنامهنویس خوب بشویم؟
چرا برنامه نویسی؟
قبل از شروع برنامه نویسی هدف خود و دلیل علاقه مند شدن به برنامه نویسی را مشخص کنید. درآمد این رشته، علاقه به کامپیوتر و مباحث آن، جایگاه و وجهه آن در جامعه، تغییر دنیا و یا عملی کردن ایده هایتان یا این که در خانه خود بنشینید و پول در بیاورید؟ این ها دلایل منطقی و به نسبت خوبی برای شروع برنامه نویسی می باشند اما داشتن آن ها به تنهایی دلیل خوبی برای ادامه دادن این حرفه نیست.
اولین نکته که می خواهیم به شما بگوییم این است که اگر حوصله درگیری با مسائل پیچیده و حل آن ها را ندارید وارد این رشته نشوید و به سراغ کار دیگری بروید.
برنامه نویسی یا همان کد نویسی نیاز به علاقه، پشتکار و تلاش دارد. بزرگ ترین دغدغه برنامه نویسان به مشکل برخورد کردن در پروژه ها و خطا هایی می باشد که تمامی دانش و آموخته های قبلی آن ها را زیر سوال می برد. شاید با آموختن برنامه نویسی به راحتی بتوانید برنامه های مورد نیاز خودتان و مشتریان تان را کد نویسی کنید، اما با وجود نکات بالا ممکن است رفع خطا و عیب یابی برنامه از نوشتن خود آن بیشتر زمان ببرد و در نهایت متوجه شوید که ایراد فقط از یک غلط املایی بوده است. بنابراین در وهله اول می بایست صبر و تلاش بسیار داشته باشید. باید بپذیریم که برنامه نویسی کار آسانی نیست. به همین دلیل است که این حرفه جزئی از مشاغل خاص به حساب می آید.
در این حرفه نیازی به مدرک تحصیلی بالا و یا گذراندن دوره فنی حرفه ای ندارید، همچنین فرقی نمی کند که سنتان بالای 40 و یا پایین 20 سال باشد. یا حتی مهم نیست زبان انگلیسی و ریاضیات شما در سطح حرفه ای باشد. تنها داشتن این ویژگی ها به شما کمک می کند در کنار برنامه نویسان دیگر جایگاه بالا تری داشته باشید.
با همه نکاتی که گفته شد و با دانستن تمامی سختی های برنامه نویسی، اگر هنوز علاقه مند به یادگیری کد نویسی هستید، می بایست راه خود را مشخص کنید و یک برنامه ریزی منظم و دقیق داشته باشید. پس در تصمیم گیری عجله نکنید و بهترین راه برای آینده خود انتخاب کنید.
انتخاب زبان برنامه نویسی
در دنیای امروزی زبان های برنامه نویسی بسیاری وجود دارد که طبق سلیقه و دانش قبلی می توانید یکی از آن ها را شروع کرده و یاد بگیرید. قاعدتا تمایل به یادگیری تمامی زبان های برنامه نویسی ندارید حتی اگر هم داشته باشید این کار تقریبا غیر ممکن است. پس ما در این بخش به شما کمک می کنیم تا در شروع برنامه نویسی با چند مورد از این زبان ها آشنا شوید.
زبان های برنامه نویسی به بخش های مختلفی تقسیم می شوند، اما عده ای از آن ها Cross platform و یا چند سکویی هستند. چند سکویی به این معنا می باشد که می توانید با یک زبان برنامه نویسی برای سیستم عامل های مختلف برنامه نویسی کنید. برای مثال ویندوز، مک، لینوکس، اندروید و حتی وب را می توانید با زبان برنامه نویسی جاوا و یا سی شارپ کد نویسی کنید. اما برای نوشتن هر کدام از پلتفرم های ذکر شده می بایست مهارت های خاص خود آن را آموخته باشید.
در کل بیشتر زبان های برنامه نویسی از یک اصل واحد پیروی می کنند که معمولا در زبان های دیگر تفاوت آن ها بسیار کم است. برای مثال شرط ها، حلقه ها، تابع ها و عملیات ها در بیشتر زبان های برنامه نویسی وجود دارند. پس به شما پیشنهاد می کنیم برای شروع برنامه نویسی وسواس زیادی بر روی انتخاب زبان نداشته باشد و تمرکز خود را روی مقدمات کلی برنامه نویسی بگذارید. برای یادگیری زبان دلخواه خود و یا کسب اطلاعات از آن با یک جستجو ساده در گوگل می توانید اطلاعات مورد نیاز خود را بدست آورید و به صورت رایگان و یا صرف هزینه پایین یادگیری خود را به صورت آنلاین شروع کنید.
اول ساده نویسی بعد برنامه نویسی
در سراسر جهان برنامه نویسان در ابتدا برای شروع برنامه نویسی برنامه های ساده مانند یک کلمه را نوشته اند و زمانی که موفق به نوشتن آن شدند آن را با کمی خلاقیت توسعه داده و به برنامه دلخواه خود تبدیل کرده اند. اگر برنامه نویسی را از روی کتاب و یا وب سایت آموزشی شروع کرده اید در وهله اول تمامی دستورات را مو به مو اجرا و تمرین کنید. زیرا همین تمرین کردن به شما کمک می کند تا در گذر زمان ساده تر و راحت تر کد نویسی کنید.
با تمرین کردن برنامه های کوچک و کوتاه با گذر زمان سعی کنید برنامه هایی که تمرین کرده اید را ارتقا داده و به سلیقه و سبک خود بازنویسی کنید. همچنین می توانید با کمک از وب سایت هایی مانند WWW.SOURCEFORGE.COM کد های برنامه نویسان دیگر را به صورت رایگان دریافت کرده و با الهام گرفتن از آن ها برنامه دلخواه تان را کد نویسی کنید.
یکی از خوبی هایی کد نویسان به اشتراک گذاشتن کد های برنامه هایی است که به پایان رسانده اند. با این کار علاوه بر این که کمک شایانی به برنامه نویسان مبتدی در کسب تجربه می کنند، به برنامه نویسان حرفه ای و نیمه حرفه ای هم این امکان را می دهند تا برنامه های خودشان را توسعه دهند و برنامه های بهتری را ارائه دهند. سایت هایی مانند GitHub یکی از وب سایت هایی می باشد که کد های برنامه نویسان را به صورت رایگان در وب سایت خود قرار می دهد. با جستجو در آن می توانید پروژه های انجام شده برنامه نویسان سراسر دنیا را مشاهده و دانلود کنید.
اگه برنامه نویس هستید و تا به حال پروژه ای را به دلایل مختلف انجام نداده اید، با جستجو به زبان انگلیسی در گوگل می توانید پروژه های داوطلبانه را انجام دهید تا علاوه بر تجربه اعتماد به نفس خود را نیز بالا ببرید.
سخن پایانی
برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم؟ برای شروع برنامه نویسی و برنامه نویس شدن نیاز به خاص بودن و داشتن شرایط خاص ندارین. فقط کافیست به آن عشق بورزید و با تلاش فراوان به یک برنامه نویس حرفه تبدیل شوید. برنامه نویسی هم مانند تمام کار های دیگر تنها به علاقه و پشتکار نیاز دارد، تمام.
مقاله روش های اصولی برنامه ریزی را هم مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید