متا تگ چیست؟ انواع متا تگ و روش های استفاده از آن ها

همیشه متا تگ ها (Meta Tags) به عنوان بخشی مهم از سئو شناخته می شوند. اهمیت استفاده از Meta Tags یا به زبان فارسی فرا برچسب ها، هم برای کاربران و جذب آن ها اهمیت دارد و هم برای موتور های جستجو مثل گوگل. در ادامه با ما همراه باشید تا درباره این موضوع بسیار مهم اطلاعات بیشتری به دست آورید.
متا تگ چیست؟
متا تگ ها (Meta Tags) در واقع کد هایی در قالب HTML هستند که از محتوای اصلی جداست و هدف آن معرفی و توضیح مختصری از محتوای اصلی به مخاطبان و موتور ها جستجو است.
به زبان ساده Meta Tags یا همان فرا برچسب ها راهنمایی برای مخاطبان و موتور های جستجو است که نشان می دهد در یک صفحه چه اطلاعاتی وجود دارد.
اهمیت متا تگ ها
متا تگ ها برای کاربران نقش پشت پرده دارند و فقط به آن ها یک دید کلی از آنچه در یک صفحه وجود دارد می دهد. اما اصل اهمیت آن ها برای موتور های جستجو است. موتور های جستجو با کمک گرفتن از این کد ها اطلاعات یک صفحه را برسی و با توجه به اطلاعات به دست آمده آن را به مخاطبان نشان می دهد.
استفاده از فرا برچسب ها مورد علاقه گوگل است و این کار به بهبود سئو کمک بسیار زیادی می کند. اما طرز استفاده ما نیز از آن ها بسیار مهم است. چرا وقتی چنین خاصیتی تا این اندازه برای موتور های جستجو مهم است، ما از آن به درستی و در جهت بهبود سئو سایت استفاده نکنیم؟
درباره ی سئو در مقاله تکنیک های جادویی سئو بیشتر بخوانید.
درک واضح از این موضوع بسیار مهم و استفاده از آن ها زمانی صورت می گیرد که شما با انواع متا تگ ها آشنا شوید.
انواع متا تگ ها
متا تگ ها از دو بخش تشکیل می شوند که بخش اول (Name) نشان دهنده اسم آن و بخش دوم (Description) توضیحاتی است که ما به موتور های جستجو می دهیم.
متا تگ عنوان (Meta Title)
متا عنوان نشان دهنده موضوع صفحه است و مهمترین نوع Meta Tag برای موتور های جستجو است. این متا تگ به موتور های جستجو نشان می دهد که متناسب با جستجوی کاربر چه صفحه ای را به آن ها نشان دهد.
برای استفاده از آن در CMS ها، محل های مشخصی برای این نوع متا تگ وجود دارد برای مثال در وردپرس شما پس از نصب افزونه Yoast SEO در قسمت ویرایش اسنیپت و بخش عنوان سئو می توانید متا تگ عنوان را مشخص کنید.
اگر می خواهید این کار را با کد نویسی انجام دهید، شما باید قطعه کد زیر را در تگ <Head> قرار دهید:
<head>
<title>Your title </title>
</head>
شما در قسمت Your title عنوان خود را مشخص می کنید. بهتر است متا عنوان شما حداقل 40 و حداکثر 70 کاراکتر باشد و از کلمه کلیدی مطلب خود در آن استفاده کنید تا برای موتور های جستجو بهترین بهروری را داشته باشد.
متا تگ توضیحات (Meta Description)
متا توضیحات هم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و شامل توضیح مختصری از صفحه و مطلب شما خواهد بود. اهمیت متا توضیحات اگر از متا عنوان بیشتر نباشد کمتر هم نیست پس توجه به این متا تگ هم برای بهبود سئو و دوستی با موتور های جستجو بسیار مهم است دارد.
برای استفاده از آن شما می توانید در وردپرس در بخش توضیح متا، توضیحی کلی ولی جامع در ارتباط با مطلب خود بیان کنید. شما همچنین می توانید این متا را با قطعه کد زیر استفاده کنید:
<head>
<meta name=”Description” content=”Your description.”>
</head>
شما توضیحات متا را به جای Your Description قرار می دهید. متا توضیحات باید زیر متا عنوان قرار گیرد و بهتر است بین 150 تا 160 کاراکتر باشد. در این متا تگ هم باید از کلمات کلیدی مرتبط با موضوع خود استفاده کنید.
زبان ساختاری (Meta Content Type)
متا زبان ساختاری در واقع برای موتور های جستجو بیان می کند که کاراکتر های صفحه شما از نوع چه یونی کدی هستند. این کار به مرورگر ها هم کمک می کند تا ساختار کاراکتر های صفحه شما را درک کند. استفاده از آن در کد نویسی قالب بسیار مهم است.
متا زبان ساختاری با قطعه کد زیر و بالای متا عنوان نمایش داده می شود و بهتر است برای استفاده بهتر از زبان فارسی به صورت زیر نوشته شود:
[html]<meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=utf-8″ />[/html]
ویوپورت (Meta Viewport)
متا ویوپورت که از متا تگ های بسیار مهم هم به حساب می آید، اطلاعات مهمی درباره ی میزان زوم، جابه جایی عناصر و موارد دیگر را به مرورگر ها می دهد تا قالب و صفحات به بهترین شکل در صفحه نمایش های مختلف دیده شود. این متا تگ در واقع راهنمای مرورگر ها برای ریسپانسیو کردن صفحات یک سایت است.
برای استفاده درست از آن بهتر است این متا تگ را که به صورت قطعه کد زیر است، متناسب با قالب خود در تگ <Head> قرار دهید:
<meta name=”viewport” content=”width=device-width, initial-scale=1″ />
نویسنده (Meta Author)
متا نویسنده برای مشخص کردن نویسنده مطلب به کار می رود. کاربرد متا نویسنده برای زمانی است که یک سایت چند نویسنده دارد و ما می خواهیم برای موتور های جستجو و کاربران، نویسنده ها را با نام تفکیک کنیم. برای استفاده آن نام نویسنده را در بخش Your name کد زیر قرار می دهیم.
<meta name=”author” content=”Your name” />
کلمات کلیدی (Meta Keywords)
متا کلمات کلیدی برای نشان دادن مهم ترین کلمات کلیدی مربوط به مطلب شما به موتور های جستجو استفاده می شود. هرچند این نوع متا تگ امروزه از اهمیت کمتری برخوردار است و استفاده بیش از حد آن می تواند به عنوان اسپم شناخته شود یا حتی نتیجه معکوس داشته باشد اما استفاده درست از آن خالی از لطف نیست. برای استفاده آن در قطعه کد زیر به جای واژه های Word 1، Word 2 ،Word 3 که بین علامت ویرگول نیز قرار می گیرد، کلمات کلیدی خود را می گذاریم. بهتر است تعداد کلمات کلیدی بین 3 تا 5 کلمه باشد .
<meta name=”keywords” content=”Word 1 , Word 2، Word 3″ />
زبان محتوا (Meta Content Language)
متا زبان محتوا برای موتور های جستجو بسیار مهم است چرا که موقعیت مکانی و زبان شما را نشان می دهد. موتور های جستجو با توجه به موقعیت مکانی و زبان شما و تطبیق آن با زبان و موقعیت کاربران شما را به آن ها نشان می دهد و اطلاعات شما را طبقه بندی می کند. استفاده از آن به صورت قطعه کد زیر است:
<meta http-equiv=”content-language” content=”fa” />
تاریخ انقضا (Meta Expiration/Date)
این متا تگ هم از موارد بی اهمیت است و برای نشان دادن تاریخ انقضای مطلب استفاده می شود. قطعه کد آن به صورت زیر است:
<meta name=”expires” content=”wed, 10 sept 2025″ />
حق نشر (Meta Copyright)
متا حق نشر مناسب مراکزی است که محتوای آن ها نیاز به معرفی و اعلام حق نشر دارد. موسسه های فرهنگی هنری و علمی پژوهشی از نمونه های این مراکز هستند. برای استفاده از آن به صورت قطعه کد زیر اطلاعاتی از حق نشر را بیان می کنیم:
<meta name=”copyright” content=”©2019 Boomteach” />
ربات گوگل (Meta Googlebot)
متا ربات گوگل که به جای متا منسوخ اسپایدر (Meta Robot) استفاده می شود وظیفه پیروی از لینک های صفحه شما و ذخیره آن در صفحه جستجو ها را دارد. متا ربات گوگل به صورت قطعه کد زیر استفاده می شود:
<meta name=”googlebot” content=”archive” />
ژنراتور (Meta Generator)
متا ژنراتور که تقریبا بی اهمیت است و در بهبود سئو نیز نقشی ندارد برای نمایش سیستم و برنامه شما برای انتقال محتوا است و با قطعه کد زیر مشخص می شود:
<meta name=”generator” content=”Wordpress PHP” />
موارد بالا از فرا برچسب های مشهور و مورد استفاده این روز ها هستند. تعدادی دیگر از فرا برچسب ها وجود دارد که اهمیت چندانی هم برای موتور های جستجو ندارد. لیست کامل آن ها را در ادامه مشاهده خواهید کرد.
در موارد معرفی شده و متا تگ های لیست کامل پایین صفحه فقط تعدادی از آن ها اهمیت بسیار زیادی دارند. متا تگ عنوان، متا تگ توضیحات، متا تگ زبان ساختاری، متا تگ ویووپورت و متا تگ زبان محتوا از مهم ترین متا تگ ها به حساب می آید و کار کردن روی آن ها برای شما نتیجه بخش خواهد بود.
امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده رو برده باشید.
لیست تمامی متا تگ ها را اینجا ببینید.
دیدگاهتان را بنویسید