بازاریابی شبکه های اجتماعی و اهمیت آن در دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی شبکه های اجتماعی
اگر به اطراف خود نگاهی سطحی کنید، می بیند که عده زیادی از دور و اطرافیان تان که هر روز با آن ها سرو کله می زنید در شبکه های اجتماعی فعالیت دارند و روزانه زمان بسیار زیادی را صرف صحبت کردن با افراد مختلف، پست گذاشتن، یادگیری مباحث جدید و … می کنند. حضور بیش از 2 میلیاردی افراد در این شبکه ها بازار گرم را برای رونق به کسب و کارتان و معرفی خود به مخاطبینی که به دنبال خدمات شما هستند، فراهم کرده است. بازاریابی شبکه های اجتماعی یکی دیگر از زیر مجموعه های بازاریابی دیجیتال است.
به مجموعه فعالیت هایی که داخل شبکه های اجتماعی به منظور جذب کاربر، برند سازی، بالا بردن ترافیک وب سایت، ارتباط آسان با کاربران و … انجام می شود را بازاریابی شبکه های اجتماعی یا Social Media Marketing می گویند.
برای آشنایی بیشتر با بازاریابی دیجیتال مقاله دیجیتال مارکتینگ ،پادشاه کسب و کار را مطالعه فرمایید.
هدف از بازاریابی شبکه های اجتماعی
قبل شروع فعالیت در شبکه های اجتماعی هدف خود را مشخص کنید. پیشنهاد می کنیم مقاله ایده برای کسب و کار اینستاگرامی (بخش اول) را مطالعه فرمایید. بازاریابی شبکه های اجتماعی نسبت به دیگر روش های دیجیتال مارکتینگ نیاز به هزینه و وقت بالاتری دارد. قبل از شروع فکر کنید که از این روش چه استفاده می کنید برای تبلیغ، برند سازی، معرفی محصول و … سپس بعد از هدف گذاری آن را شروع کنید.
اهمیت حضور در شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی رسانه ای بسیار بزرگ برای شما و ارتباط شما با مخاطبانتان است. پیشنهاد می کنیم مقاله شبکه های اجتماعی در بازاریابی اینترنتی و نقش مهم آن ها مطالعه فرمایید. از اهمیت های دیگر این روش مارکتینگ هدایت حجم بالای از کاربران به سمت وب سایت شما است که این حجم از ترافیک بالا به بهبود سئو سایت کمک خیلی زیادی می کند ولی به شرط آن که وب سایت شما پاسخگوی این حجم از ترافیک باشد تا بتواند کاربران گذری را به کاربرهای دائمی تبدیل کند. پیشنهاد می کنیم مقاله تبدیل مخاطب به مشتری ، راز افزایش درآمد کسب و کار را مطالعه فرمایید.
نکات مهم راجب بازار یابی شبکه های اجتماعی
- حدود 80 % از کاربران اینترنت افرادی با رده سنی 15 تا 40 هستند پس محتوای که تولید می کنید برای رده سنی های مختلف مناسب باشد. پیشنهاد می کنیم مقاله تولید محتوا در اینستاگرام با 5 نکته طلایی را مطالعه بفرمایید.
- به علت تاثیر بالایی که محتوای تصویری روی مخاطب می گذارد از عکس ها و ویدیو های با کیفیت استفاده کنید.
- تعداد لایک های که محتوا های شما می خورند بسیار مهم است هرچه لایک بیش تر باشد برای کسب کارتان بهتر است.
- تعداد بازدید های که ویدیو های شما می خورد هر چه بیشتر باشد به کسب و کار شما بیشتر کمک می کند.
- هرچه تعداد منشن ها یا فرا خوانی ها از سوی دیگر کاربران بالا تر باشد روند رشد شما بهتر است.
انواع شبکه های اجتماعی
تعداد بی شماری شبکه های اجتماعی در دنیای اینترنت وجود دارد که شما می توانید با ایجاد حساب کاربری در هر کدام به کسب کار خود رونق بخشید ما برای شما چند نمونه از شبکه اجتماعی هایی که بیشتر برای کسب کارتان مفید هستند و مورد استفاده شما قرار می گیرند را به شما معرفی می کنیم.
بازاریابی شبکه های اجتماعی در تلگرام (Telegram)
تلگرام در سال 2013 وارد عرصه اینترنتی شد و خیلی زود مورد استقبال کاربران قرار گرفت. تعداد کاربران فعلی تلگرام حدود 200 میلیون نفر در ماه است که حدود 40 میلیون از کاربران تلگرام در ایران فعالیت دارند. میانگین در آمد از کانال های تلگرام ماهیانه چیزی بالغ بر 30.000.000 تومان است. که شما می توانید بخش کوچکی از این درآمد را به کسب و کار خود اختصاص دهید. اگر قصد فعالیت در این شبکه اجتماعی را دارید در قدم اول برای خود یک کانال ایجاد کنید. در کانال های معروف تبلیغ کنید تا کاربران جدیدی به عضویت کانال شما در بیایند. شاید برای شروع زود باشد ولی شما می توانید با تبادل لینک برای کسب و کار خود تبلیغ کنید. تبادل لینک به این معناست که شما آدرس یک کانال را در کانال خود برای تبلیغ به اشتراک می گذارید و آن کانال در ازاء این کار شما آدرس کانال شما را برای تبلیغ به اشتراک می گذارد. سعی کنید در داخل وب سایت خود از کاربران درخواست کنید که کانال شما را چک کنند و یا داخل ایمیل هایی که برای کاربران خود می فرستید آدرس کانال خود را قرار دهید. شما می توانید در شبکه های اجتماعی دیگرتان نیز آدرس کانال خود را قرار دهید تا کاربران وارد کانال شما بشوند.
بازاریابی شبکه های اجتماعی در اینستاگرام (Instagram)
اینستاگرام در سال 2012 وارد دنیای اینترنت شد. طبق آخرین آمار اینستاگرام 500 میلیون کاربر فعال در طول روز و تعداد 1 میلیارد کاربر فعل در ماه دارد و تعداد افرادی که در استوری فعالیت دارد حدود 500 میلیون است و تعداد لایک های که کاربران در طول روز انجام می دهند حدود 4 میلیارد است که به نوبه خود عدد کمی نیست. در سال 2018 میانگین درآمد افراد از تبلیغات در اینستاگرام معادل با 7 میلیارد بود که رقم کمی نیست. اگر علاقه به بازاریابی شبکه های اجتماعی دارید اینستاگرام محلی مناسب برای پیشرفت و رونق به کسب و کار است. برای کسب کارتان حساب کاربری بسازید. اطلاعات کسب و کارتان را در بیو بنویسید. از عکس های مرتبط و با کیفیت استفاده کنید ارزش یک عکس معادل با 1000 کلمه مقاله است. استوری ها مرتبط بگذارید. برای به اشتراک گذاری از # های بروز و مرتبط استفاده کنید.
برای اطلاع از روش های افزایش واقعی فالوور اینستاگرام مقاله مربوطه را بخوانید.
بازاریابی شبکه های اجتماعی در توئیتر (Twitter)
توئیتر یکی دیگر از شبکه های اجتماعی است که در سال 2006 برای ارتباط میان افراد راه اندازی شد. توئیتر خیلی سریع و گسترده است و تقریبا 315 میلیون کاربر فعال در ماه دارد. برای شروع فعالیت یک حساب کاربری بسازید. در توئتر شما فقط می توانید متن به اشتراک بگذارید هر چه مخاطبین پست های (متن های) شما را بیشتر Retweet کنند فالوئر ای بیشتری به دست می آورید سعی کنید همانند اینستاگرام از # مناسب و بروز استفاده کنید.
بازاریابی شبکه های اجتماعی در لینکداین (LinkedIn)
لینکداین در سال 2003 شروع به فعالیت کرد. تعداد کاربران لینکداین در سال 2019 طبق آمار حدود 630 میلیون کاربر است. لینکداین در واقع محلی برای ارتباط با متخصصان است پس برای شروع کار یک حساب کاربری ایجاد کنید و تمام سعی خود را بکنید تا در لینکداین یک بازاریاب نباشید بلکه یک متخصص و یا کار شناس باشید که برای معرفی کسب کار خود حرفی برای گفتن دارد. پیشنهاد می کنیم مقاله لینکدین چیست و نقش آن در کسب و کار چگونه است؟ مطالعه فرماییذ.
بازاریابی شبکه های اجتماعی در فیسبوک (Facebook)
فیسبوک در سال 2004 توسط یکی از دانشجو های دانشگاه هاروارد برنامه نویسی شد تا محلی برای ارتباط با دانشجویان دیگر باشد اما با استقبال خوب مردم رو به رو شد و الان حدود 2.3 میلیارد کاربر دارد و محل مناسبی برای تبلیغات کسب و کارتان شده است کار کردن با فیسبوک بسیار ساده است و سراسری بودن آن کار را برای ارتباط با تمام نقاط دنیا آسان کرده است. برای شروع یک حساب کاربری بسازید و همانند بقیه برنامه های شبکه های اجتماعی به کسب و کار خود رونق دهید.
ابزار های بازاریابی شبکه های اجتماعی
شاید در اول مسیر کار راحتی باشد که هر پستی که یک شبکه اجتماعی خود می گذارید درست همان پست ها را در دیگر شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید ولی بعد چند وقت سرتان شلوغ می شود و توانایی انجام این کارا ندارید ما به شما چند ابزار کاربردی معرفی می کنیم که به شما کمک بسزایی می کند.
اولین ابزار Buffer نام دارد که در سال 2015 تولید شد این برنامه به صورت رایگان به شما کمک می کند تا همزمان یک پست را در چند شبکه اجتماعی به اشتراک بگذارید. دومین ابزار Hootsuite نام دارد این ابزار با هزینه کم و ناچیز نه شما کمک می کند که چند پست را همزمان در شبکه های اجتمایی خود به اشتراک بگذارید. سومین ابزار Iconosquare نام دارد که به صورت تخصصی باری اینستاگرام است و به شما کمک می کند تا اینستاگرام خود را بهینه سازی کنید و از رقبای خود پیشی بگیرید. این ابزار 14 روز به صورت رایگان به شما خدمات دهی می کند و بعد 14 روز شما باید با خرید اشتراک به فعالیت خو ادامه دهید.
سخن پایانی
همانطور که به شما گفتیم بازار یابی شبکه های اجتماعی یکی از روش های دیجیتال مارکتینگ است که با کمی هزینه به کسب و کار شما رونق می دهد. اگر می خواهید برند سازی کنید و یا محصولات خود را به دیگران معرفی کنید در مسیر درستی پا گذاشته اید و امیدوار هستیم با خواندن این مقاله پله های ترقی را یکی پس دیگری طی کنید.
دیدگاهتان را بنویسید