استراتژی محتوا چیست؟ مراحل تدوین استراتژی محتوا

اگر کسب کار شما به تولید محتوا نیاز دارد و روزانه وقت زیادی را به تولید محتوا می پردازید حتما از ارزش های تولید محتوای دست اول خبر دارید و می دانید که چه کمکی به کسب و کارتان می کند. تولید محتوا بدون هدف کمک زیادی به کسب کارتان نمی کند. تولید محتوا وقتی ارزشمند است که بر اساس و هدف خاصی و یک استراتژی مشخص تولید شود که به آن استراتژی محتوا گفته می شود. حال با ما همراه باشید.
استراتژی محتوا چیست؟
استراتژی محتوا به برنامه ریزی و سازماندهی گفته می شود که هدف و مسیر شما را در بازاریابی محتوایی مشخص می کند و به تکنیک های بازاریابی محتوایی شما سمت و سو می دهد در واقع به زبان ساده تر استراتژی محتوا نقشه راه شما برای رسیدن به بازاریابی محتوای اصولی است که در نهایت موجب پیشرفت کسب و کار شما می شود.
مراحل تهیه استراتژی محتوا
تهیه استراتژی محتوا از 9 مرحله تشکیل شده است که ما هر کدام از مرحله را به اختصار توضیح می دهیم. شما با انجام دادن این 9 مرحله می توانید جلوه هدفمند تر و بهتری را به بازاریابی محتوایی کسب و کار خود می دهید.
در اولین گام برای تهیه استراتژی محتوا اهداف خود را مشخص کنید!
هدف داشتن تو هر کاری باعث پیشرفت در آن کار می شود اولین مرحله برای تهیه استراتژی محتوا تعیین اهداف است. شما باید قبل از هر کاری هدف خود را از تولید محتوا بیابید. اگر این مرحله را به درستی پشت سر بگذارید تمامی مراحل برای شما راحت تر پیش می رود. برای مثال هدف از تولید محتوا بالا آمدن رتبه وبسایت است، فروش بیشتر محصولات است، تبدیل مخاطب به مشتری است و هزاران هدفی که می توان برای تولید محتوا خود قرار دهید. برای درک بهتر این موضوع می توانید به مقاله تعیین اهداف در بازاریابی محتوایی و اهمیت آن مراجعه فرمایید.
شرایط فعلی خود را برای تدون استراتژی محتوا تحلیل و برسی کنید!
بعد از آن که اهداف کسب کارتان را مشخص کردید باید شرایط فعلی یا شرایط حال و حاضر خود را ارزیابی کنید. شرایطی اعم از سئو کلی وبسایت که می توانید از وبسایت وورنک (Woorank) کمک بگیرید، میانگین نرخ پرش (Bounce rate)، میانگین زمان سپری شده در وبسایت شما توسط کاربران (Daily time on site)، میانگین تعداد صفحاتی که کاربران از وبسایت شما مشاهده می کنند (Daily Pageviews per Visitor) و تعداد بک لینک های وبسایت تان که می توانید از وبسایت الکسا (Alexa) کمک بگیرید. این کار به شما کمک می کند که دید کلی نسبت وبسایت تان داشته باشید.
کلمه کلیدی مربوط به کسب و کار خود را پیدا کنید!
بعد از تحلیل شرایط فعلی خود با استفاده از وبسایت های مانند Keywordplanner و یا Kwfinder کلمات کلیدی مهم و پر مخاطبی در حوضه کسب کارتان استفاده می شود را بیابید و از آن برای پیشرفت کسب کارتان و شناسایی رقبا استفاده کنید. پیشنهاد من برای شما این است که برای درک بهتر تاثیر کلمه های کلیدی مقاله کلمات کلیدی در استراتژی محتوا و نحوه پیدا کردن آن را مطالعه فرمایید.
رقبا خود را شناسایی و تحلیل کنید!
همانطور که در بالا گفتیم شما می توانید با برسی کردن و یافتن کلمات کلیدی حوضه کسب کارتان، رقبای خود را پیدا کنید و آن ها را مورد برسی و تحلیل قرار دهید. تحلیل کردن رقبا یکی از کار هایی است که می تواند حوزه اصلی فعالیت رقبای شما را مشخص کند و نقات ضعف و قوت آن ها را به شما نشان دهد. با این کار شما با یک قدرت مضاعف خود را برای رقابت با آن ها آماده خواهید کرد. پیشنهاد می کنم مقاله تحلیل رقبا در بازاریابی محتوایی و تکنیک های آن حتما مطالعه فرمایید.
پرسونای مخاطب (اخلاقیات، رفتار ها و واکنش های مخاطبین) خود را برسی کنید!
یکی دیگر از عواملی که به شما در تهیه استراتژی محتوا کمک می کند شناسایی و تحلیل پرسونای مخاطب است. پرسنای مخاطب یعنی رفتار هاو واکنش هایی که مخاطبین نسبت به کسب و کار شما دارند. یکی از راه های تحلیل پرسونای مخاطبین خواندن نظر هایی است که مخاطبین و کاربران زیر محصولات و محتوا های شما می گذارند. پیشنهاد من برای شما این است که برای درک بیشتر اهمیت پرسونای مخاطب مقاله پرسونای مخاطب در بازاریابی محتوایی مطالعه فرمایید.
اطلاعات خود را برسی و جمع بندی کنید!
برسی و جمع بندی اطلاعات در تهیه استراتژی محتوا یکی از مهم ترین مراحل است. شما در این مرحله تمامی اطلاعاتی که از مراحل قبل به دست آوردید مانند تعیین اهداف، تحلیل شرایط فعلی خود، پیدا کردن کلمات کلیدی، تحلیل رغبا و پرسنای مخاطب را کنار هم می گذارید و با جمع بندی و نتیجه گیری و با دستی پر به مرحله بعد می روید.
هرم محتوا بشناسید و از آن استفاده کنید!
هرم محتوا یا قیف بازاریابی محتوایی هرمی است که به شما کمک می کند تا هدف هر محتوا را بهتر بدانید هرم محتوا از شش درجه تشکیل شده است که هر کدام از این درجه ها هدف محتوا را در قیف بازاریابی محتوایی مشخص می کند. درجه اول آگاهی دهنده، درجه دوم محرک، درجه سوم آموزشی و تخصصی، درجه چهارم توجه برانگیز، درجه پنجم وادار کننده به خرید و درجه ششم حفظ کننده مشتری که هر کدام از این درجات را می توان فیلتری نامید که جایگاه محتوا را برای ما مشخص می کند. پیشنهاد من برای شما این است که اگر می خواهید درباره این هرم شگفت انگیز بیشتر بدانید مقاله هرم محتوا چیست؟ تاثیری هرم محتوا بر کسب کار را مطالعه کنید.
برای انتشار مطالب، تقویم محتوا تهیه کنید!
یکی از مهم ترین عوامل در استراتژی محتوا داشتن تقویم محتوا است. تقویم محتوا کمک های زیادی به پیشرفت کسب و کارتان می کند و به شما اجازه می دهد. تقویم محتوا یک جدول برای زمان بندی و مشخص کردن نحوه انتشار محتوا در کانال های محتلف است که یک دید کلی از عنوان محتوا، نوع محتوا، تاریخ انتشار، کانال های انتشار و … می دهد. پیشنهاد می کنم مقاله نحوه انتشار محتوا و تکنیک های کاربردی آن را حتما مطالعه فرمایید. این امر به شما کمک می کند تا از سر در کمی در بیایید و از مسیر اصلی خود دور نشوید. پیشنهاد من برای شما این است که برای درک بهتر تقویم محتوا مقاله تقویم محتوا چیست؟ اهمیت تقویم محتوا در کسب و کار را مطالعه فرمایید.
آخرین گام برای تهیه استراتژی محتوا، تولید محتوا را شروع کنید!
بعد از انجام تمامی مراحل دیگر وقت آن است که تولید محتوا را با قدرت شروع کنید و نظارگر پیشرفت کسب و کارتان باشید و ببینید چقدر زود به اهداف خود نزدیک می شوید.
سخن پایانی
امیدواریم با خواندن این مقاله به ارزش استراتژی محتوا در کسب و کارتان پی برده باشید و هر چه زود تر برای کسب و کارتان اهدافی را تعیین کنید، رقبا خود را تحلیل کنید، هرم محتوا بسازید و با دیدی کلی از کسب کارتان با استفاده از تقویم محتوا شروع به تولید محتوا کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
امکان ارسال نظر وجود ندارد.
Thank a lot