دارک وب چیست ؟ روش های راهیابی به دارک وب

اگر جزو افرادی هستید که روزانه از اینترنت استفاده می کنید. حتما تا به حال اسم دارک وب به گوش شما خورده است. ما در این مقاله می خواهیم برای شما دارک وب را توضیح دهیم، تفاوت اینترنت با دارک وب و دیپ وب را برای شما بیان کنیم و ابزاری که با استفاده از آن می توانید به دارک وب دست پیدا کنید را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
اینترنت سطحی (Surface Web) چیست؟
در این دوره و زمانه کم تر کسی است که با اینترنت آشنایی نداشته باشد ما روزانه از اینترنت برای کارهای مختلف مانند خواندن اخبار، چک کردن ایمیل، دانلود موسیقی و … ، آموزش، خرید، چت کردن، اشتراک گذاری فایل ها، خواندن مقاله و … استفاده می کنیم. روزانه محتوای زیادی توسط موتور جست و جو index می شود و در اختیار کاربران قرار می گیرد. ایندکس شدن به این معنا است که محتوا توسط گوگل تایید شده است شما می توانید با جست و جو عنوان محتوا آن را در صفحه نتایج موتور جست و جو مشاهده کنید.
ما روزانه بخشی از اینترنت را می بینیم که در موتور های جست جو قابل مشاهده است و ما در حالت عادی به آن دسترسی داریم.این بخش را به عنوان اینترنت سطحی یا Surface Web می شناسیم. اما در اعماق اینترنت بخش های دیگری نیز وجود دارد که ما از آن خبر نداریم و ار آن ها با عناوین دیگری یاد می کنیم. شاید برای شما جالب باشد که بستر عظیمی که ما در حال حاضر در اینترنت به آن دسترسی داریم، تنها 4% از کل اینترنت است و حدود 96% از وب در فضایی دور از چشم همگان و در اعماق اینترنت بنا شده است.
دیپ وب یا وب عمیق چیست
دیپ وب (Deep Web) یا وب عمیق را می توان زیر مجموعه ای از اینترنت نامید. این سطح از اینترنت زیر سطح عمومی اینترنت و به صورت مخفی وجود دارد. وب سایت هایی که محتوا های آن توسط موتور جست و جو ایندکس نمی شود و وقتی عنوان آن را در موتور جست و جو سرچ می کنیم هیچ نتیجه برای ما قابل مشاهده نیست. فضایی که در بستر آن انواع مبادلات غیر قانونی انجام می پذیرد. این فضا بستری برای فروش کم یاب ترین و مخوف ترین سلاح ها، انواع کالا ی قاچاق، فروش مواد مخدر، دارو ها و … را فراهم می کند و تنها را برای ورود به این وب سایت وارد کردن لینک مستقیم وب سایت در مرورگر در شرایط خاصی است و شما به هیچ وجه با موتور جست و جو و با دسترسی عادی نمی توانید وارد آن ها بشوید.
در دیپ وب آی پی ها غیر قابل ردیابی است و این موضوع باعث شده تا بزرگترین نقل و انتقالات غیر قانونی اینترنت در این بستر صورت گیرد. ورود به این بستر عواقب سنگینی را به همراه خواهد داشت. چرا که شما در این فضا شاهد بسیاری از جرایم اینترنتی هستید و معمولا شاهد ها جان سالم به در نمی برند. پس ورود به این فضا و سطح عمیق تر آن دارک وب اصلا توصیه نمی شود.
دارک وب یا وب سیاه چیست
همانطور که دیپ وب زیر مجموعه ای از اینترنت است دارک وب (Dark Web) یا وب سیاه نیز زیر مجموعه ای از دیپ وب است. دارک وب به فضایی از وب می گویند که همانند دیپ وب محتوا های این وب سایت توسط موتور جست و جو ایندکس نمی شود. سیاه ترین قسمت از دیپ وب همان دارک وب است. جایی که بزرگ ترین معاملات خلاف اینترنتی و خطرناک ترین اتفاقات زیر پوستی اینترنت در آن جا رخ می دهد. شاید باور نکنید اما اتفاقاتی مانند پرداخت در ازای قتل و فروش سلاح های هسته ای هم در این فضا اتفاق می افتد.
تفاوت بین اینترنت با دارک وب و دیپ وب
اگر دنیا مجازی را یک کوه یخ در نظر بگیریم، سهم اینترنت سطحی، وب عمیق و وب سیاه به ترتیب 4 درصد، 90 درصد و 6 درصد است. تفاوت اینترنت با وب عمیق و وب سیاه همانطور که در بالا به شما گفتیم، است. دارک وب در واقع زیر مجموعه ای از دیپ وب به حساب می آید اما تفاوت هایی نیز میان آن ها وجود دارد.
- دیپ وب سطح بیشتری از اینترنت را در اختیار دارد.
- دیپ وب با رمز نگاری و رمز عبور قابل دسترسی است اما برای دسترسی به دارک وب نیاز به ابزار های خاص مانند Tor است.
- فضای دیپ وب برای برخی مسائل امنیتی قانونی هم کاربرد دارد اما دارک وب تنها برای امور غیر قانونی استفاد می شود.
- بیشتر استفاده کنندگان دیپ وب افشاگران و روزنامه نگاران هستند اما خلافکاران، جنایتکاران و هکر ها بیشتر فضای دارک وب را تشکیل می دهند.
ابزار های مورد نیاز برای ورود به دارک وب
همانطور که گفتیم برای وارد شدن به وب سایت های دارک وب نیاز به ابزاری است که برای شما جمع آوری کرده ایم و برای شما معرفی می کنیم. اما همچنان ورود به این فضا را به عموم پیشنهاد نمی کنیم چرا که بستری خطرناک و ماجراجویی بد با عواقب جبران ناپذیر خواهد بود.
دستگاه های اندروید (Android)
اگر جز افرادی هستید که می خواهید با تلفن های هوشمند با سیستم عامل اندروید وارد وب سایت های سیاه شوید ابتدا باید اپلکیشن رمز نگار Orbot و مرورگر Orfax را دانلود کنید. Orbot را اجرا کنید و حالت VPN آن را فعال کنید و بعد اتصال لینک دار کوب را در Orfax وارد کنید.
دستگاه های ای او اس (ios)
برای اتصال با دستگاه هایی با سیستم عامل ای او اس ابتدا باید مرورگر Onion را دانلود کنید و با استفاده از VPN فعالیت خود را برای جست و جو وب سایت های سیاه را شروع کنید.
دستگاه های ویندوز (Windows)
اگر می خواهید با رایانه های شخصی، لب تاپ و تلفن های هوشمند ویندوز وارد وب سایت های سیاه شوید ابتدا باید مرورگر تور (Tor) را دانلود کنید و با استفاده از VPN جست و جو برای پیدا کردن وب سایت های سیاه را شروع کنید.
سخن پایانی
دوستان مواردی که به شما گفتیم به منظور آگاهی شما درباره وب سایت های سیاه است. حفظ امنیت شما به عهده خود شما است. همانطور به شما گفتیم با هر سیستم عامل و دستگاهی اگر می خواهید وارد این وب سایت ها بشوید از VPN برای امنیت بیشتر استفاده کنید.
آموزش های موبایل را در بخش آموزش رایگان موبایل مشاهده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید