اینفلوئنسر چیست؟ اینفلوئنسر مارکتینگ به چه معناست؟

تبلیغات!! امروزه افراد از روش های مختلفی برای گسترش کسب و کار و افزایش مشتری استفاده می کنند. یکی از راه های موفقیت در کسب و کار، تبلیغات می باشد. به خصوص تبلیغات در شبکه های اجتماعی! کمی قبل تر در مقاله نقش شبکه های اجتماعی در کسب و کار، اهمیت شبکه های مجازی در کسب و کار را خدمتتان بازگو کردیم. حال یکی از راهکار های تبلیغات در شبکه های مجازی را برایتان شرح می دهیم. اینفلوئنسر ها یکی از این راه ها می باشند.
اما سوال اینجاست که اینفلوئنسر کیست؟
اینفلوئنسر مارکتینگ به چه معناست؟
اینفلوئنسر مارکتینگ چگونه بر کسب و کار تاثیر می گذارد؟
اینفلوئنسر به چند دسته تقسیم می شود؟
تمامی این ها موضوعاتی هستند که شما باید جواب آن ها را بدانید تا بتوانید برای اهداف تبلیغاتی خود از آن ها استفاده کنید. راه آسانی پیش رویتان می باشد، فقط کافیست این مقاله را تا انتها بخوانید تا تمامی سوال های ذهنیتان بر طرف شود. در ادامه با بوم تیچ همراه باشید.
اینفلوئنسر چیست؟
اینفلوئنسر در لغت به معنای تاثیرگذار می باشد. هر شخصی که بتواند روی تصمیم و یا رفتار شخص دیگری تاثیر بگذارد، اینفلوئنسر نامیده می شود. اما امروزه در شبکه های اجتماعی به افرادی شناخته شده باشند و افراد زیادی دنبال کننده داشته باشند را اینفلوئنسر می گویند. در حقیقت اینفلوئنسر ها، سلبیریتی های شبکه مجازی هستند در حالی که ممکن است در زندگی شخصیشان فرد عادی باشند. حال سوال اینجاست که چرا به این افراد می گویند اینفلوئنسر؟ زیرا این اینفلوئنسر ها در زمینه های که فعالیت می کنند می توانند تاثیر بسزایی بر مردم بگذارند. با یک مثال این جمله را کامل می کنیم. فرض کنید که یک مدل لباس در اینستاگرام فعالیت می کند. حال به نظر شما این شخص چه چیز هایی را می تواند تبلیغ کند تا دنبال کننده ها از آن استقبال کنند؟ طبیعتاً کالا و یا خدماتی که مربوط به این حوزه می شوند. همانند لوازم آرایشی و بهداشتی و یا لباس های مختلف و متنوع.
در شبکه اجتماعی اینستاگرام به این افراد اینفلوئنسر و یا اینستافیمس می گویند.
در بازاریابی به کسانی که دیگران را ترغیب می کنند تا محصولاتشان را خریداری کنند اینفلوئنسر می گویند.
شایان ذکر است که برخی از مردم از واژه هایی مانند “شاخ” برای معرفی این افراد استفاده می کنند.
اینفلوئنسر مارکتینگ به چه معناست؟
اینفلوئنسر مارکتینگ یا Influencer Marketing شیوه نوینی در تبلیغات می باشد که از گذشته به کار گرفته می شود. این موضوع و استفاده درست از آن به یکی از مهمترین دغدغه های بازاریابان تبدیل شده است. دلیل آن هم دوری از بازاریابی سنتی و گران قیمت می باشد که اینفلوئنسر مارکتینگ جایگزین آن شده است. امروزه شاهد این هستیم که اینفلوئنسر ها با اسپانسر هایی که تمایل به فروش محصولات خود دارند، کمپین هایی را راه اندازی می کنند. اینفلوئنسر ها در این زمان هم برای خود تولید محتوا می کنند و مرتبط با محتوای خود محصولات و یا نام اسپانسر ها را تبلیغ می کنند.
اینفلوئنسر ها می توانند بسته به فعالیت خود در شبکه مجازی برای تمامی کسب و کار ها کارآمد باشند.
اینفلوئنسر به چند دسته تقسیم می شود؟
متخصصین تولید محتوا و بلاگر ها
بلاگر ها و نویسندگان محتوا نیز جزئی از اینفلوئنسر ها هستند. در اینترنت وب سایت هایی وجود دارد که مخاطبان با خواندن مطالب آنها تصمیم به خرید محصول می گیرند. اکثر کسب و کار ها تبلیغات محصولات را به عهده متخصصین تولید محتوا قرار می دهند. یعنی محصول را در اختیار آن ها قرار می دهند و آن ها با برسی های مکرر و مفید مطلبی را درباره آن محصول در وب سایت قرار می دهند تا مردم بتوانند از آن مطالب برای رفع سوال های ذهنی خود استفاده کنند و نسبت به خرید آن محصول اقدام کنند. لازم به ذکر است که برخی از وب سایت ها بخشی مجزا در اختیار صاحبان کسب و کار قرار می دهند تا در آن بخش محصولات خود را قرار دهند و محتوا تخصصی خود را در باره آن محصول در آن جا قرار دهند و مشخصات شرکت خود را در آن وب سایت بنویسند.
ویدئو ها بخش عظیمی از توجه مخاطبان را به خود جلب می کند. برای مثال عده زیادی هستند که برای اوقات فراغت مردم فیلم های کوتاه سرگرم کننده می سازند که موضوع آن متغیر است. ماننده ویدئو های فوتبالی، طنز، اخبار، سیاسی و … . طبیعتاً متوجه اسپانسرینگ این ویدئو ها شده اید. شرکت ها برای معرفی محصولات و یا خدمات خود می توانند از این افراد استفاده کنند. البته نمی توان این نکته را نادیده گرفت که محتوای تولید شده توسط میکرو اینفلوئنسر ها مهم نباشد. پس اگر قصد تولید محتوا در شبکه های اجتماعی ماننده اینستاگرام را دارید، به شما پیشنهاد می کنیم مقاله نکات تولید محتوا در اینستاگرام را مطالعه کنید.
میکرو اینفلوئنسر ها
این دسته از اینفلوئنسر ها مردم عادی می باشند، با این تفاوت که در حوزه خاصی تخصص دارند. مانند نوازندگی موسیقی و یا مهارت در یک رشته ورزش خاص. با گرفتن ویدئو از مهارت های خود مردم را جذب می کنند و می توانند روی آن ها تاثیر گذار باشند. عده ای از این اینفلوئنسر ها ممکن است از سلبیرتی های نیز معروف تر باشند، دلیل آن هم این است که امروزه مردم بیشتر وقت خود را صرف گذراندن در فضای مجازی می کنند.
با توجه به رشد دنیای مجازی و کسب و کار های اینترنتی، بدهی است که هر موضوعی مخاطب خاص خود را دارد. برای مثال نمی توانید درباره ورزش تولید محتوا کنید اما تبلیغات فیلم های سینمایی را بکنید. به همین دلیل تعداد میکرو اینفلوئنسر ها به صورت روز افزون رو به افزایش است تا بتوانند در حوزه کاری خود افکار مخاطبان را درگیر کنند. به دلیل نزدیکی سطح اجتماعی این افراد با مردم و نبود اختلاف طبقاتی، مردم یک حساب جدا بر روی آنها باز می کنند و نسبت به آن ها حس امنیت دارند.
سلبیریتی ها و افراد مشهور
در این بخش اینفلوئنسر ها می توانند هنرمندان، ورزشکاران، بازیگران سینما و … باشند. در واقع افرادی که بین مردم عادی به دلیل شغل و حرفه ای که دارند محبوب هستند. کسب و کار ها هم به این نتیجه رسیده اند که اگر محصولی را بخواهد بفروشند، تبلیغات آن را به اینفلوئنسر ها بسپارند زیرا فروش آن ها بیشتر می شود. البته مشکل این دسته از اینفلوئنسر ها، هزینه بالای تبلیغات آن ها می باشد. البته این نکته هم وجود دارد که اگر اینفلوئنسر ها از محصولات شما استفاده کرده باشند و از آن راضی باشند، این احتمال وجود دارد که با هزینه کم تر و یا حتی رایگان، محصول شما را تبلیغ کنند. این نوع تبلیغات حتی موثر تر هم خواهند بود.
متخصصان و مدیران یک صنعت
این افراد به دلیل طرز فکر، جایگاه اجتماعی و تخصصی که دارند مورد قبول عده زیادی از مردم هستند. برخی از این افراد عبارت اند از: مدیران شرکت های بزرگ، نویسنده ها، متخصصین حوزه فناوری اطلاعات و مشاوران حرفه ای صنعت ها. این افراد در زمینه های کاری خود می توانند تاثیر بسزایی بر روی افراد بگذارند زیرا دنبال کنندگان این افراد، آنها را به عنوان یک متخصص در کار خود قبول دارند و از آن ها الگو بر می دارند.
چند نمونه از اینفلوئنسر های موفق
Mohamadaminkarimpor: یکی از اینفلوئنسر های موفق، آقای محمد امین کریم پور هستند که در زمینه تولد و ساخت ویدئو های طنز فعالیت دارند. محمد امین کریم پور با بیشتر از 4 میلیون فالوور در شبکه مجازی اینستاگرام، یکی از پر طرفدار ترین اینفلوئنسر های ایران می باشد. محتوا های جذاب و دیدنی و مربوط به موضوعات روز به همراه طنز های دیدنی و دوست داشتنی از جمله کار هایی است که این فرد در اینستاگرام انجام می دهید. جناب کریم پور تبلیغات را با محتوای صفحه اینستاگرام خود تطبیق می دهد و مخاطبان را به دیدن آن ها مجاب می کند.
Cristiano: کم تر کسی در جهان وجود دارد که کریستین رونالدو را نشناسد. رونالدو سرشناس ترین فوتبالیست دنیا یکی از این اینفلوئنسر ها می باشد. این فرد با بیش از 200 میلیون دنبال کننده در اینستاگرام، بزرگترین اینفلوئنسر می باشد. رونالدو در صفحه اینستاگرامش تبلیغات کمپانی های بزرگ مانند نایک را انجام می دهد و مبلغ بسیار زیادی را برای هر تبلیغ خود دریافت می کند. شایان ذکر است که رونالدو درباره زندگی شخصی و کاری اش نیز در اینستاگرام فعالیت می کند.
hamidfadaei: جناب حمید فدایی یکی از سوپر مدل های حال حاضر می باشند که در اینستاگرام با بیش از 500 هزار دنبال کننده دارد. این فرد یکی از موفق ترین ها در کسب و کار خود می باشد که در زمینه مدلینگ و لباس های مردانه می تواند تاثیر زیادی بر روی مخاطبان بگذارد.
سخن پایانی:
اینفلوئنسر ها می توانند تاثیر زیادی بر روی معرفی محصولات و یا خدمات کسب و کار ها بگذارند. به همین دلیل امروزه نقش آن ها پر رنگ تر شده است و در زمینه های مختلفی فعالیت می کنند. اگر تمایل دارید مانند این افراد از اینستاگرام خود پول دار شوید و یا خدمات و محصولات خود را به مردم معرفی کنید کافیست مقاله ایده برای کسب و کار اینستاگرامی بوم تیچ را مطالعه کنید. از این که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید مچکریم.
دیدگاهتان را بنویسید