بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع چیست؟

برنامه نویسی در زندگی جریان دارد. این جمله شاید در ابتدا کلیشه ای به نظر برسد اما اگر به اطراف خود نگاه کنیم می بینیم که همه چیز از وسایل خانه گرفته تا موبایل و کامپیوتر و حتی تجهیزات اداری و … از برنامه نویسی استفاده می کنند. گسترش علم برنامه نویسی و تخصصی بودن این کار موجب شده که این کار به عنوان یکی از پردرآمد ترین مشاغل حوزه کامپیوتر شناخته شود. تقریبا تمام افرادی که روبه برنامه نویسی و شروع این علم و شغل جذاب می آورند، سوال بزرگی در ذهنشان وجود دارد. برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم؟ بهترین زبان برنامه نویسی چیست؟ با ما در ادامه همراه باشید تا به جواب این سوال برسید.
بهترین زبان برنامه نویسی
امکان ندارد شما درباره ی انتخاب زبان برنامه نویسی جستجو کنید و به نتایج یکسانی برسید. هر سایت و هر شخصی نظر خود را دارد. اگر بهترین زبان برنامه نویسی را در گوگل جستجو کنید حتی یک سایت را هم پیدا نمی کنید که نظر یکسانی برای شما داشته باشد. هر برنامه نویسی بسته به علاقه و نظر شخصی خودش به شما پیشنهادی می دهد و هر سایتی بسته به کارشناسان خودش و بدون استفاده از علم درست شما را راهنمایی می کند. تفاوت نظر در این زمینه تنها موجب سردرگمی شما و به تاخیر افتادن قدم اول شما خواهد شد.
حتی اگر شما زبانی را انتخاب کنید ممکن است به علت انتخاب نادرست تنها وقت و هزینه ی خود را برای آن به کار بگیرید و بدون کسب هیچ نتیجه ای، ناامید و خسته آن را رها کنید. این بدترین موضوع برای یک فرد علاقه مند به برنامه نویسی است.
اول تعیین معیار ها، بعد انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی
قبل از این که به انتخاب زبان فکر کنید، معیار های خود را برای انتخاب زبان مشخص کنید. این قدم بسیاری از مشکلات شما را حل خواهد کرد. معیار های زیر را برای خود در دفتری یادداشت کنید تا بعد از معرفی زبان ها به راحتی بهترین انتخاب را داشته باشید و تکلیف خود را روشن کنید.
- سختی یا آسانی یادگیری
- میزان درآمدزایی از طریق زبان برنامه نویسی
- بازار کار و متقاضی این زبان در کشور
- پلتفرم برنامه نویسی (موبایل، ویندوز، وب،ماشین آلات)
- سطح آموزش های ارائه شده در حوزه زبان انتخاب شده
موارد بالا را برای خود تعیین و مشخص کنید. آن را جایی یادداشت کنید و به ادامه این مطلب دقت کنید تا بهترین انتخاب را در زبان برنامه نویسی داشته باشید.
زبان های برنامه نویسی مناسب برای شروع را بشناسید
مرحله بعدی شناسایی زبان های برنامه نویسی پرطرفدار و مناسب برای شروع و برسی ابعاد آن است. برنامه نویسی با توجه به گستردگی بالا شامل زبان های بسیاری است و انتخاب در این حوزه محدود نیست. اما تعدادی از زبان ها هستند که بیشترین بازار کار و بهترین امکانات را دارند و آینده شغلی کار شما را تضمین می کنند. سایت TIOBE لیستی از این زبان ها برای شما آماده کرده است. در ادامه ما به معرفی تعدادی از آن ها می پردازیم.
زبان برنامه نویسی C
زبان برنامه نویسی C به عنوان زبان مادر شناخته می شود. علت این امر این است که این زبان از قدیمی ترین زبان های برنامه نویسی است و تعداد زیادی از زبان های مدرن امروزی از این زبان سرچشمه می گیرند.
این زبان یک زبان با سطح متوسط است و یادگیری آن در کم ترین حالت پیش زمینه ی شما را برای یادگیری زبان های دیگر بسیار قوی می کند. بازار کار این زبان در ایران در سطح متوسط است و بیشتر برای برنامه های تحت ویندوز، طراحی کنترلر ها و میکروکنترلر ها، ماشین آلات اداری و تجهیزات ساختمانی مثل آسانسور به کار می رود.
درآمد این زبان در ایران در سطح تقریبا پایینی است اما به واسطه پایه بودن این زبان، سطح آموزش آن در ایران تقریبا مناسب است.
زبان برنامه نویسی C++
این زبان نسل کامل شده و پیشرفته تر به نسبت زبان C است. به وسیله این زبان می توان در شاخه های مختلفی مثل برنامه نویسی ویندوز، اپلیکیشن، کنسول های بازی و سیستم های شبکه برنامه نویسی کرد. یادگیری این زبان به نسبت راحت است و از زبان های پایه به حساب می آید. درآمد این زبان در ایران برای یک برنامه نویس حرفه ای مناسب است و بستر یادگیری آن هم فوق العاده عالی است.
از این زبان در توسعه و راه اندازی بسیاری از محصولات مایکروسافت و ادوبی استفاده شده است.
زبان برنامه نویسی جاوا
زبان جاوا (Java) از مهم ترین و پرکاربرد ترین زبان های برنامه نویسی است. این زبان ترکیبی تکامل یافته و شی گرا به نسبت زبان های C و C++ است. زبان جاوا یک زبان با کاربرد بسیار فراوان، شی گرا و فوق العاده پیشرفته است. از این زبان برای برنامه نویسی موبایل، بازی، شبکه و برنامه های سیستمی استفاده کرد.
یکی از ویژگی های مهم این زبان خاصیت Cross Platform یا چند سکویی بودن آن است. این خاصیت به این معنی است که شما با نوشتن کد های یکسان می توانید برای ویندوز، اندروید، لینوکس و آی او اس خروجی بگیرید و از آن استفاده کنید.
یادگیری این زبان تقریبا ساده است و بازار کار بسیار خوبی در ایران دارد. درآمد این زبان برای افراد متخصص و حرفه ای در ایران بالا است و فرصت های شغلی زیادی در زمینه های مختلف برای این زبان وجود دارد.
سطح آموزش این زبان هم در ایران به واسطه توسعه بالای آن عالی است و می توان با انتخاب آموزش مناسب و تمرین زیاد در این زمینه به مهارت بالا رسید.
زبان برنامه نویسی پایتون
پایتون (Python) یک زبان برنامه نویسی بسیار ساده ولی در عین حال قدرتمند است. این زبان از زبان های پرطرفدار در دنیا برای شروع برنامه نویسی است. دلیل آن هم سادگی دستورات و توابع این زبان شیرین است. زبان پایتون به علت قابل فهم بودن کد ها در بسیاری از کشور های دنیا نظیر کانادا، فرانسه، آلمان، سوئیس و آمریکا برای آموزش برنامه نویسی به کودکان استفاده می شود.
از این زبان ساده ولی در عین حال قدرتمند در زمینه های طراحی اپلیکیشن موبایل، طراحی برنامه های تحت وب، بازی سازی و ساخت سیستم های شبکه استفاده می شود.
بازار کار این زبان در ایران مناسب و درآمد آن متوسط رو به بالا است. این زبان به واسطه سادگی دارای بستر آموزشی مناسبی برای یادگیری است.
زبان سی شارپ
زبان سی شارپ (C#) قدرتمند ترین و بی نقص ترین ورژن تکامل یافته C و C++ است. این زبان که یک زبان کاملا شئ گرا و چند سکویی است، بر اساس تکنولوژی و فریم ورک دات نت کار می کند. زبان سی شارپ از محصولات شرکت بزرگ ماکروسافت است.
از این زبان در زمینه ی طراحی نرم افزار های تحت ویندوز، طراحی نرم افزار ها و برنامه های چند سکویی برای انواع سیستم عامل موبایل، وب و ویندوز به کمک تکنولوژی زامازین و طراحی وب به کمک فریم ورک ASP.NET استفاده می شود.
یادگیری این زبان خیلی سخت نیست و افرادی که پایه C و یا C++ را دارند، این زبان را مثل آب خوردن یاد می گیرند. این زبان هم از پرطرفدار ترین ها برای شروع است.
زبان سی شارپ در ایران بازار کار گسترده و درآمدی عالی دارد. تقریبا در تمامی حوزه های برنامه نویسی می توان به خوبی از این زبان استفاده کرد.
یادگیری این زبان در ایران به علت وجود داشتن منابع خوب، راحت است و آموزش های بسیاری در این حوزه تهیه و تولید شده است.
زبان جاوا اسکریپت
زبان جاوا اسکریپت (Java Script) یک زبان در حال توسعه و قدرتمند در حوزه وب است. این زبان در ساختن تجربه کاربری (UX) و صفحات تعامل با کاربران در سایت نقش مهمی دارد. کارکرد اصلی این زبان در صفحه های HTML است.
یادگیری این زبان تقریبا راحت است و بازار کار آن در ایران به واسطه گسترش نیاز به متخصص UX بالا است. یک متخصص جاوا اسکریپت درآمدی به نسبت خوب خواهد داشت.
بستر یادگیری برای این زبان تقریبا مناسب است و می تواند گزینه ی خوبی برای یادگیری برای علاقه مندان به برنامه نویسی باشد.
زبان برنامه نویسی PHP
زبان PHP در کنار HTML و CSS مشهور ترین گزینه برای طراحان وب است. زبان PHP یک زبان داینامیک برای طراحی کد های تحت وب برای سایت هایی است که با پایگاه داده در ارتباط هستند. درباره ی پایگاه داده یا بانک اطلاعاتی بیشتر بخوانید.
یادگیری زبان PHP ساده و آسان است و بستر آموزشی بسیار مناسبی برای آن در ایران وجود دارد. بازار کار این زبان یک بازار رقابتی است. چرا که تکنولوژی های قدرتمندی مثل ASP.NET گزینه های مناسبی برای طراحی وب هستند. اما با این حال بازار کار خوب و داغی دارد و درآمد آن عالی است.
معیار های خود را با ویژگی های زبان ها مقایسه کنید
مرحله آخر قبل از انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی، مقایسه معیار هایی که در ابتدا برسی کردیم با ویژگی های زبان های معرفی شده است. شما با تطبیق دادن خود با این ویژگی ها می توانید بهترین گزینه برای شروع برنامه نویسی را انتخاب کنید. با این کار شما انتخابی درست خواهید داشت و با تلاش بالا و علاقه به نهایت مهارت و درآمد در این حوزه فوق العاده جذاب می رسید.
سخن پایانی
اگر به برنامه نویسی به عنوان یک شغل و منبع درآمد زایی نگاه می کنید، حتما موارد بالا را در انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی لحاظ کنید. شما نباید با یک انتخاب غلط وقت با ارزش خود را پای یک انتخاب غلط هدر دهید. زمان تنها سرمایه ای است که از دست دادن آن جبران شدنی نیست.
دیدگاهتان را بنویسید