نقشه سایت یا سایت مپ چیست؟ روش های ساخت نقشه سایت

گوگل به عنوان قدرتمند ترین موتور جستجو، مثل یک شتاب دهنده برای شما و سایت شما به حساب می آید. گوگل به سایت شما قدرت می دهد، آن را به معرض نمایش می گذارد و هر لحظه مراقب شماست. شما هم می توانید هوای گوگل را داشته باشید و کمک کنید تا شما را بهتر و سریع تر به هدف یعنی صفحه اول نتایج جستجو برساند. همانطور که در مقاله جامع و کامل تکنیک های جادویی سئو در ارتباط با روش هایی که می توان به وسیله آن ها به گوگل کمک کرد صحبت کردیم، معرفی نقشه سایت یا سایت مپ به گوگل می تواند کمک بسیاری به سرعت روند پیشرفت شما کند.
نقشه سایت چیست؟
نقشه سایت یا سایت مپ فایلی با فرمت XML است که تمام لینک ها و محتوا های مهم سایت شما در آن لیست شده است.
نقشه سایت مثل یک راهنما برای گوگل می ماند و به گوگل کمک می کند تا شما و مطالب سایتتان را بهتر بشناسد و آن ها را به کاربران میلیاردی اینترنت نمایش دهد. ربات های گوگل برای برسی مطالب سراغ نقشه سایت شما می آیند و برای دست یابی به گنج درون سایت شما طبق نقشه جلو می روند و هرجه می بینند با خود می برند. یادتان باشد نقشه سایت تضمین حضور مطالب شما در نتایج جستجو است.
ایجاد یک نقشه تمیز فوق العاده مهم است چرا که هر چه سایت مپ بهتر کد نویسی شده باشد برسی آن برای گوگل و ربات های آن راحت تر است. در ادامه به برسی ساختار اصولی سایت مپ اشاره خواهیم کرد.
ایجاد نقشه سایت در وردپرس
سایت مپ در سایت های وردپرسی به راحتی و اتوماتیک توسط افزونه Yoast SEO ساخته می شود و شما می توانید تنها با معرفی آن به کنسول گوگل نقشه سایت خود را با بهترین شکل ممکن در اختیار گوگل بگذارید.
شما پس از نصب و فعال سازی افزونه Yoast SEO به قسمت عمومی این افزونه رفته و در تب امکانات گزینه ایجاد سایت مپ را فعال کنید. سپس پس از ذخیره کردن تنظیمات در ادامه لینک اصلی سایت خود عبارت sitemap.xml را وارد کرده تا نقشه سایت را مشاهده کنید.
سپس در سرچ کنسول گوگل در مسیر Sitemaps در کادر ابتدا دامنه خود را وارد کرده و عبارت sitemap_index.xml را در ادامه آن قرار دهید سپس روی دکمه Submit کلیک کنید و منتظر پیغام گوگل برای انجام کار بمانید.
روش دیگر برای ایجاد سایت مپ در وردپرس، استفاد ه از افزونه Google XML Sitemap است که در مخزن وردپرس قابل دانلود است. این افزونه تنظیماتی دارد که تنها کافی است آن ها را به درستی انجام دهید و سپس عبارت sitmap.xml را روبه روی دامنه وارد کرده تا سایت مپ در سرچ کنسول گوگل ثبت شود.
ایجاد نقشه سایت در سایت های غیر وردپرسی
اگر سایت شما وردپرسی نباشد روش های ایجاد سایت مپ کمی دشوارتر و تخصصی تر است. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا روش های تخصصی ایجاد سایت مپ را فرا بگیرید.
ساختار اصولی نقشه سایت
فرمت اصلی که موتور های جستجو از آن پیروی می کنند فرمت XML است و کد های نوشته شده برای سایت مپ هم از جنس این فرمت است. به نمونه کد زیر توجه کنید:
<?xml version=”1.0″ encoding=”UTF-8″?>
<urlset xmlns=”http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9″>
<url>
<loc>http://www.Boomteach.com/</loc>
<lastmod>2019-11-30</lastmod>
<changefreq>Daily</changefreq>
<priority>0.5</priority>
</url>
<url>
<loc>http://www.boomteach.com/Courses.html</loc>
<changefreq>yearly</changefreq>
<priority>0.3</priority>
</url>
</urlset>
نمونه کد بالا برای URL اصلی سایت بوم تیچ است و شما می توانید به جای لینک بالا لینک خود را قرار دهید. همانطور که در کد بالا می بینید تگ های مختلفی در کد بالا دیده می شود که بخشی از آن ها مهم و ضروری و برخی دلخواه است.
تگ “<?xml> “
اولین تگ مهم و الزامی تگ شروع “<?xml> “است و برای معرفی URL الزامی است. این تگ شامل دو قطعه کد مهم Version=”1.0” و encoding=”UTF-8” است.
تگ “<urlset>”
تگ مهم بعدی “<urlset>” است که با ویژگی هایی که شامل می شود، به معرفی ساختمان اصلی XML می پردازد و فضای نام مورد استفاده گوگل را شامل می شود.
تگ <url>
تگ <URL> هم از تگ های مهم و لازم است و شامل تمام تگ هایی است که به افزودن آدرس منتهی می شود.
تگ <loc>
این تگ شامل آدرس صفحات است و باید آدرس کامل صفحات در آن قرار گیرد. این تگ هم مهم و ضروری است.
تگ <lastmod>
این تگ از تگ های اختیاری به حساب می آید و شامل تاریخ آخرین آپدیت صفحه معرفی شده است.
تگ <changefreq>
این تگ هم اختیاری بوده و برای زمانبندی آپدیت ایندکس توسط موتور های جستجو است. این تگ می تواند به دلخواه در حالت های مختلف روزانه، هفتگی، ماهانه، سالانه همیشگی و حتی هرگز قرار گیرد.
تگ <priority>
این تگ هم اختیاری است و اولویت بندی صفحات نسبت به هم دیگر را شامل می شود.
محدودیت های فایل XML
- حجم فایل XML نباید از 50 مگابایت تجاوز کند.
- تعداد آدرس ها در یک فایل نباید بیشتر از 50000 باشد اگر نیاز به تعداد بیشتری بود از فایل ایندکس سایت مپ می توان استفاده کرد.
- فضای نام نقشه سایت در قسمت تگ urlset باید به خوبی مشخص شود.
- کاراکتر های فایل نقشه سایت باید به حالت URL-8 باشد و در لینک ها از کارکتر هایی از جنس entity-escaped استفاده شود.
- دقت کنید که لینک های شما نباید شامل صفحاتی با ارور 404 یا ارور های دیگر باشد. برای از بین بردن این صفحات مقاله ارور 404 چیست؟ روش های رفع ارور 404 را مطالعه کنید.
معرفی سایت مپ به گوگل
پس از برسی و لیست کردن صفحات مهم از ابزار هایی مانند Google Sitemap Generator Free Tool استفاده کنید تا این کار به درستی انجام پذیرد.
بعد از آماده شدن فایل سایت مپ شما در پنل کاربری گوگل وبمستر تولز همانند مراحل ایجاد نقشه سایت در وردپرس، در قسمت سایت مپ می توانید فایل خود را آپلود و لینک های خود را در اختیار گوگل قرار دهید. فراموش نکنید که بعد از هر بار بروزرسانی مطالب و تغییر مهم، نقشه سایت خود را آپدیت کنید.
سخن پایانی
نقشه سایت یا سایت مپ مانند نقشه گنج برای گوگل است و شما در برابر ارائه این نقشه گنج، پاداشی مهم از گوگل دریافت می کنید و آن هم ایندکس تمام صفحات شما توسط گوگل است. از این فرصت نهایت استفاده را ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید